Η μπύρα και τα μυστικά της!

Τα βασικά συστατικά της μπύρας είναι το κριθάρι, η μαγιά, τα δημητριακά και το νερό. Πρόκειται για ιδιαίτερα ωφέλιμα συστατικά, που ωφελούν ιδιαίτερα τον οργανισμό. Η μπύρα στο σύνολό της αποτελεί ίσως το πιο «υγιεινό» ποτό καθώς διαθέτει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα.

Η μπύρα αποτελείται κατά 93% από νερό και η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Καθώς έχει αποδειχθεί πως η λογική κατανάλωσή της μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό, η μπύρα μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει άλλα ποτά στο διαιτολόγιό μας, αλλά και πάλι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως αλκοολούχο ποτό.

Ενδεδειγμένη ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης δεν υπάρχει καθώς κάθε οργανισμός διαφέρει ως προς τις ανάγκες του με κάποιον άλλο. Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση της μπύρας οφείλει να γίνεται με μέτρο, να μην ξεπερνά δηλαδή τα 1-2 ποτήρια σε ημερήσια βάση ή ανά 1-2 ημέρες.

H μπύρα συχνά «κατηγορείται» για την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Στην πραγματικότητα όμως η μπύρα δεν παχαίνει, αρκεί να καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες και να μη συνοδεύεται από πολύ πλούσια σε λιπαρά φαγητά και σνακ. H μπύρα δεν περιέχει λίπος, ούτε χοληστερίνη και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. H θερμιδική της αξία είναι χαμηλότερη από άλλα ποτά, αλλά έχουμε την τάση να την πίνουμε σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Tips:

  • Για να μη φουσκώνετε, πίνετε την μπίρα από το ποτήρι και όχι απευθείας από το μπουκάλι ή το κουτάκι, έτσι ώστε να δημιουργείται αφρός ο οποίος κάνει την μπίρα πιο εύπεπτη
  • Είναι «μύθος» ότι η μπίρα ξεδιψάει! Σβήστε πρώτα τη δίψα σας με νερό και μετά απολαύστε την μπίρα σας
  • Mην καταναλώνετε την μπίρα με μεγάλες ποσότητες φαγητού, γιατί όχι μόνο θα φουσκώσετε, αλλά και το φούσκωμα θα κρατήσει αρκετή ώρα.