ΕΛΛΑΔΑ

Η Edenred εισέρχεται στη βρετανική αγορά λύσεων φορητότητας και διαχείρισης στόλου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη

28 Νοεμβρίου 2018

Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις συναλλαγών για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και έμπορους, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 80% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου The Right Fuelcard Company (TRFC), του 4ου fuel card program manager στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με την επέκταση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη[1], η Edenred εδραιώνει τη θέση της ως παγκόσμιος φορέας παροχής λύσεων φορητότητας και διαχείρισης στόλου στο πλαίσιο της Fast Forward στρατηγικής της.

Με την απόκτηση του ομίλου TRFC – μια εταιρεία που βοηθά 27.000 εταιρικούς πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση των βαρέων και ελαφρών οχημάτων των στόλων - η Edenred εδραιώνει τη θέση της σε μια μεγάλη αγορά ευρωπαϊκών καρτών καυσίμων. Οι 150.000 κάτοχοι καρτών του ομίλου TRFC μπορούν να καλύψουν το 90% των σταθμών εξυπηρέτησης του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιώντας κάρτες καυσίμων monobrand, όπως κάρτες euroShell και BP Plus ή κάρτες πολλαπλών σημάτων που παρέχουν πρόσβαση σε ανεξάρτητους εμπόρους λιανικής πώλησης καυσίμων με βάση τα super market. Ο όμιλος TRFC, με έδρα το Λιντς και τη Γλασκώβη, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA το 2018.

Κάθε χρόνο, οι εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταναλώνουν περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμων για να κρατήσουν τους στόλους τους στο δρόμο, καθιστώντας τη χώρα μία από τις κύριες αγορές στην Ευρώπη μαζί με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η συναλλαγή σηματοδοτεί ένα σημαντικό νέο ορόσημο για την Edenred, στρογγυλοποιώντας το ευρωπαϊκό αποτύπωμα του Ομίλου σε λύσεις στόλου και κινητικότητας.

Η εξαγορά του 80% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου TRFC από τη Rontec και τον όμιλο Bayford[2] θα αντιπροσωπεύει μια δαπάνη ύψους περίπου 95 εκατομμυρίων δολαρίων και θα αυξηθεί στο EBIT και στο καθαρό κέρδος το μερίδιο του Ομίλου από το 2019. Η συναλλαγή προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019, με την επιφύλαξη της έγκρισης της βρετανικής αρχής ανταγωνισμού.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συναλλαγή, η οποία θα επιτρέψει στην Edenred να συνεχίσει να επεκτείνεται στον τομέα των λύσεων διαχείρισης στόλου και κινητικότητας, δίνοντάς μας μερίδιο σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Η εξαγορά της The Right Fuelcard Company, με την ευρέως αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και τη σταθερή θέση της στην αγορά, θα ανοίξει μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη και κερδοφορία", δήλωσε ο Antoine Dumurgier, Διευθύνων Σύμβουλος, Λύσεων Κινητικότητας & Διαχείρισης Στόλου της Edenred.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Edenred, έναν ταχέως αναπτυσσόμενο παγκόσμιο Όμιλο, ο οποίος γνώρισε γρήγορη άνοδο για να γίνει πρώτος παίκτης στον τομέα της κινητικότητας και διαχείρισης στόλου. Σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των ομάδων μας, η ηγετική θέση της Edenred όσον αφορά στην καινοτομία και την τεχνολογία θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του Ομίλου TRFC στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε ο Adam Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της The Right Fuel Card Company.

 

[1]Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά καρτών καυσίμων. είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε λίτρα καυσίμων που ξοδεύουν οι εταιρείες.

[2]Μετά τη συναλλαγή, η Rontec και ο όμιλος Bayford, ειδικοί στη διαχείριση των πρατηρίων και τις βιομηχανίες διανομής καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα κατέχουν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου TRFC.