ΚΕΔΕ και Edenred ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέκονται δίπλα στους μαθητές των Ειδικών Σχολείων Κωφών και Βαρηκόων όλης της χώρας

8/2/2021

Περισσότερες από 900 ειδικές διαφανείς μάσκες χειλεανάγνωσης διανεμήθηκαν σε 20 ειδικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της εποχής και εν μέσω μίας κρίσιμης καμπής της πανδημίας, η Edenred βρίσκεται - με ευαισθησία, κατανόηση και υπευθυνότητα - δίπλα στην κοινωνία. Με στόχο να στηρίξει τους μαθητές και τους δασκάλους των Ειδικών Σχολείων Κωφών και Βαρηκόων όλης της χώρας, η εταιρεία προχώρησε στην αποστολή υγειονομικού υλικού σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Συγκεκριμένα, σε όλα τα Ειδικά Σχολεία Κωφών και Βαρηκόων – πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - διανεμήθηκαν περισσότερες από 900 διαφανείς μάσκες χειλεανάγνωσης, συνεισφέροντας στην κάλυψη αναγκών τόσο των μαθητών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν η διευκόλυνση του έργου των εκπαιδευτικών και η διασφάλιση της διατήρησης της απρόσκοπτης επικοινωνίας με τους μαθητές.

Η παράδοση των ειδικών μασκών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε όλα τα Ειδικά Σχολεία Κωφών και Βαρηκόων της χώρας και συγκεκριμένα στις περιοχές Αθηναίων, Αττικής, Πατρέων, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ηρακλείου Κρήτης και Ξάνθης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των μαθητών. Η πρωτοβουλία της Edenred για την δωρεάν χορήγηση ειδικών μασκών χειλεανάγνωσης για τα Σχολεία Κωφών και Βαρήκοων είναι μια ακόμη απόδειξη ότι κανείς δεν μένει μόνος του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Η ειδική διαφανής μάσκα χειλεανάγνωσης μοιράστηκε στα ειδικά αυτά σχολεία με τη φροντίδα της ΚΕΔΕ, αφενός θα προστατεύει και αφετέρου θα διευκολύνει το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών αλλά και την καθημερινότητα των μικρών συμπολιτών μας. Με αίσθημα ευθύνης στεκόμαστε πάντα δίπλα σε όποιον χρειάζεται ασφάλεια και βοήθεια.  Η συνεργασία της ΚΕΔΕ με ιδιώτες και εταιρείες που μπορούν να κάνουν το έργο μας πιο εύκολο και να μεταδώσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όταν υπάρχει ανάγκη».

Από την πλευρά της, η Marketing Director της Edenred, κ. Μαρία Βερούχη, σημείωσε: «Για εμάς στην Edenred η υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών που συμβάλλουν ενεργά στην κοινωνία και δημιουργούν θετική επιρροή αποτελεί βασική δέσμευση και προτεραιότητα. Ειδικά εν μέσω πανδημίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βιώνουν σημαντικές προκλήσεις στην καθημερινότητά τους. Η συνεργασία μας με την ΚΕΔΕ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης αυτής, καθώς ενισχύσαμε την προσπάθεια που καταβάλλεται για την προστασία των μικρών μαθητών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία Κωφών και Βαρηκόων της χώρας. Κοινός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στην ενίσχυση των συνθηκών ασφάλειας της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την πανδημία του COVID-19. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε στην απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τώρα που οι μαθητές επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο».

Οι μάσκες προστασίας που διανεμήθηκαν ήταν υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες με διαφάνεια ιατρικού επιπέδου, οι οποίες δεν ζαρώνουν και δεν θολώνουν με την αναπνοή.  Η χρήση των συγκεκριμένων μασκών δίνει άμεση λύση σε θέματα επικοινωνίας που αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με βαρηκοΐα ή κώφωση, στους οποίους η οπτική επαφή με τα χείλη του συνομιλητή (χειλεανάγνωση) είναι αναγκαία για την κατανόηση της ομιλίας.

▬▬

Η Edenred, κορυφαία πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών και καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει κοντά 50 εκατ. εργαζομένους και 2 εκατ. εμπορικούς συνεργάτες, μέσω 850.000 εταιρικών πελατών σε 46 χώρες.  

Η Edenred προσφέρει λύσεις που περιλαμβάνουν Παροχές Εργαζομένων (Ticket Restaurant®, MyBenefits®), Διαχείριση Εταιρικών Εξόδων (Spendeo®), Κίνητρα & Επιβράβευση (Ticket Compliments®). Οι λύσεις αυτές, στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, ενισχύουν την αποδοτικότητα και το προφίλ των εταιρειών, στηρίζουν την αγορά εργασίας αλλά και τις τοπικές οικονομίες.

Οι 10.000 εργαζόμενοι της Edenred, δεσμεύονται να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό οικοσύστημα, πιο ασφαλές, πιο αποδοτικό και πιο φιλικό.

Το 2019, ο Όμιλος της Edenred, χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας που διαθέτει, κατέγραψε όγκο εργασιών ύψους €31 δισ., κυρίως μέσω εφαρμογών για κινητά, ηλεκτρονικών πλατφορμών και καρτών.

Η Edenred είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και εντάσσεται στους δείκτες: CAC Next 20, FTSE4Good, και MSCI Europe.

Περισσότερες πληροφορίες: www.edenred.gr

Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα που αναφέρονται και περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι σήματα κατατεθέντα της Edenred S.A., των θυγατρικών της ή τρίτων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών της.

IMG_0451_pp-1-(1).png

Έλενα Μητσιμπόνα, PCC ICF
Managing Director Secret Key
e.mitsibona@secretkey.gr