Σπανάκι: η σούπερ τροφή που θωρακίζει την υγεία

Το σπανάκι είναι μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες A, B, C, σε φυτικές ίνες, σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, καθώς και φυλλικό οξύ. Είναι μία εξαιρετική τροφή που μπορεί να καταναλωθεί ωμή μέσα σε σαλάτες ή βρασμένη ως συστατικό μιας καλοψημένης πίτας ή ως συνοδευτικό φαγητών.

spanaki-h-souper-trofh-pou-thwrakizei-thn-ugeia-2.jpgΟι ιδιότητες του σπανακιού ωφελούν και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνουν τον οργανισμό ενώ συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Το σπανάκι επίσης, καθυστερεί τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων που έρχεται με το γήρας και καταπολεμά την αρθρίτιδα. Παράλληλα, δρα προληπτικά απέναντι στον καρκίνο του παχέος εντέρου, του οισοφάγου και των ωοθηκών ενώ έχει αποδειχθεί πως θωρακίζει και την καρδιά απέναντι σε μια σειρά παθήσεων. Τέλος, διασφαλίζει την καλή υγεία των οστών ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό.

Μην ξεχνάτε ότι, προκειμένου να ενισχυθεί η απορροφησιμότητα του σιδήρου που εμπεριέχει, είναι σημαντικό να συνδυαστεί με μια πηγή βιταμίνης C, όπως είναι το λεμόνι – απολαύστε λοιπόν ένα λεμονάτο σπανακόρυζο και θωρακίστε την υγεία σας!