Το κοινωνικό μας πρόσωπο

Ένας όμιλος όπως η Edenred, που «εμπνέεται» από τις καθημερινές ανάγκες των οργανισμών και των ανθρώπων τους, και αναπτύσει λύσεις για την άμεση κι αποτελεσματική τους κάλυψη, δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στις κοινωνικές εξελίξεις.

Με την «Ideal» κοινωνική μας προσέγγιση, έχουμε αναπτύξει τρία προγράμματα δράσης που εστιάζουν τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Ideal Meal έχει ως στόχο την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αλλά και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας μέσω διαφόρων δράσεων, που εδώ και δέκα χρόνια εφαρμόζουμε τόσο με εθνικά και διακρατικά προγράμματα, όσο και με ημέρες συλλογικής δράσης για όλο τον όμιλο.

To Ideal Green, είναι το πρόγραμμα που αφορά όλες τις ενέργειες που λαμβάνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εταιρικών μας δράσεων. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά και η συνεχής ευαισθητοποίηση των ανθρώπων μας. Με αυτόν τον σκοπό, μια ημέρα δράσης διοργανώνεται κάθε χρόνο για την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων και των ενδιαφερόμενων μερών του ομίλου σε σχέση με ένα περιβαλλοντικό θέμα.

To πρόγραμμα Ideal Care εστιάζει σε δράσεις  που βοηθούν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω της στήριξης σχεδίων αλληλεγγύης στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε.

Η οικογένεια της Edenred, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε εθελοντικές δράσεις, εδώ και δεκαετίες συνεισφέρει ενεργά στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, όπως η βελτίωση της δημόσιας υγείας και της καθημερινής διατροφής, εκεί που πραγματικά μας έχουν ανάγκη.  

 • Ideal Meal

  Ideal Meal

  Η  Edenred, η εταιρεία που εφηύρε τις διατακτικές γεύματος Ticket Restaurant παίζει σπουδαίο ρόλο στη σχέση των ιδιοκτητών εστίασης, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, διευκολύνοντάς τους να προωθούν ολοένα και περισσότερο το μοντέλο της υγιεινής διατροφής.

  Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία 10 χρόνια ο Όμιλος προωθεί το μοντέλο της ισορροπημένης διατροφής και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση τάσεων όπως αυτή της παχυσαρκίας, αποτελώντας τον κύριο συνεργάτη και συντονιστή του project FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand).

  Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FOOD έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων που παρέχουν τα εστιατόρια και την παρότρυνση των καταναλωτών για την υιοθέτηση πιο υγιεινών τακτικών διατροφής, υπό την αιγίδα δημόσιων αρχών υγείας, επιστημονικών συνεργατών, όπως διαιτολόγοι, πανεπιστημίων και της Edenred.

  Μάθετε εδώ περισσότερα για το project FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand)

   

  Ideal Meal Survey

  Η σωστή διατροφή για την Edenred αποτελεί σπουδαία υπόθεση, γι’ αυτό ενεργούμε βάση στοιχείων που μας βοηθούν να δράσουμε στοχευμένα και αποτελεσματικά.

  Στις (ημερομηνία από -έως)  διεξήχθη έρευνα ανάμεσα στους 2.500 εργαζομένους μας σε 14 χώρες παγκοσμίως με τίτλο «Ποιό είναι το ιδανικό γεύμα για εσάς;»  με σκοπό να κατανοήσουμε καλύτερα τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες σχετικά με το φαγητό κι έπειτα να προσαρμόσουμε ανάλογα τις δράσεις μας, για την προώθηση προγραμμάτων υγιεινής διατροφής.

  Τα ευρήματα της έρευνας ήταν σπουδαία. Αξίζει να αναφέρουμε μερικά που αποδεικνύουν τη σημαντικότητα του διαλείμματος για φαγητό παγκοσμίως, ποιές είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές και με ποι'ο βασικό κριτήριο επιλέγουμε το γεύμα μας:  

  Το 41% των ερωτηθέντων αντιλαμβάνονται τον χρόνο που διαθέτουν για το μεσημεριανό διάλειμμα ως σημαντικό χρόνο χαλάρωσης, πολύ περισσότερο δηλαδή απ’ ό,τι απλώς ως χρόνο για την κάλυψη μιας φυσικής ανάγκης ή ως χρόνο κατά τον οποίο μοιράζονται μια κοινή εμπειρία με συναδέλφους.

  • Για τον λόγο αυτό, στο 50% των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, οι εργαζόμενοι προτιμούν να επισκέπτονται εστιατόρια για το μεσημεριανό, με εξαίρεση τον αγγλόφωνο κόσμο που προτιμά κυρίως τις παραγγελίες απ’ έξω. Αντιθέτως, εννιά στους δέκα Ιταλούς επισκέπτονται εστιατόριο για το μεσημεριανό τους γεύμα αρκετές φορές την εβδομάδα.
  • Παρ’όλα αυτά, ο χρόνος του διαλείμματος για μεσημεριανό είναι περιορισμένος και δεν πρέπει να σπαταλιέται! Γι’ αυτό και η εγγύτητα είναι το βασικό κριτήριο ως απάντηση στην κλασική ερώτηση «Πού θα φάμε σήμερα;», με δεύτερο κριτήριο την ταχύτητα εξυπηρέτησης (77%) και τις τιμές (75%).
    

  Τα ευρήματα της έρευνας για την Ελλάδα έδειξαν ότι:

  • Οι Έλληνες κάνουν συνήθως διάλειμμα για μεσημεριανό στη δουλειά και, αν και περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι είναι «χρόνος χαλάρωσης», η πλειοψηφία δηλώνει ότι ξοδεύουν λιγότερο από 30 λεπτά γι'αυτό.
  • Οι Έλληνες τείνουν να καταναλώνουν εγχώρια προϊόντα: Το 59% από αυτούς προτιμά ελληνικά προϊόντα όταν αγοράζει τρόφιμα ή επιλέγει το γεύμα του.
  • Όσον αφορά την επιλογή μέρους για φαγητό, η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες όπου χρησιμοποιούν ακόμα οδηγούς εστιατορίων.
  • Οι ερωτηθέντες δίνουν επίσης ιδιαίτερη σημασία στο μενού (είδος κουζίνας και ποικιλία).
  • Φαγητό έξω ή μέσα; Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι όταν οι Έλληνες επιλέγουν εστιατόριο, πρώτο κριτήριο αποτελεί η ποικιλία του μενού, ενώ ακολουθούν οι τιμές και το είδος κουζίνας.

   

  Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ideal Meal έρευνας:

  Τα δεδομένα παγκοσμίως:
  http://www.edenred.com/en/Corporate-social-responsibility/Ideal-meal-pillar/Pages/Ideal-meal-Survey.aspx

  Τα δεδομένα για την Ελλάδα:
  http://www.edenred.gr/docs/PRESS-RELEASE-EDENRED-DIET-RESEARCH.PDF

 • Ideal Green

  Ideal Green

  Η Edenred σέβεται το περιβάλλον γι’ αυτό και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ενεργειών της σε όλα τα επίπεδα.

  Οι δράσεις της περιστρέφονται γύρω από τρεις τομείς:

  • Την περιβαλλοντική διαχείριση
  • Τον σχεδιασμό λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον
  • Την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών με οικολογική συνείδηση

   

  Συγκεκριμένα, η οργάνωση του εργασιακού περιβάλλοντος γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνεται η κατανάλωση περιττής ενέργειας και πρώτης ύλης, ανακυκλώνοντας συστηματικά χαρτί και αναλώσιμα.

  Τέλος, η εκτύπωση των διατακτικών γίνεται σε πιστοποιημένο χαρτί που φέρει τη δασική ετικέτα του συμβουλίου διαχείρισης (FSC).

  Η  καθιέρωση της ημέρας «Ιdeal Green», έχει σαν κύριο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μελών και των συνεργατών της Edenred, μέσα από διάφορες δράσεις εστιασμένες στην προστασία του περιβάλλοντος.

 • Ideal Care

  Ideal Care

  Στα πλαίσια του προγράμματος «Ideal Care», η Edenred έχει καθιερώσει την ημέρα «Eden for All», στην διάρκεια της οποίας εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο κινητοποιούνται για να βοηθήσουν όσους πραγματικά το χρειάζονται.

  Σύνθημά μας? «Νοιαζόμαστε, μοιραζόμαστε»

  Στην Edenred Ελλάδος, υποστηρίζουμε το σημαντικότερο θησαυρό: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

  Συνεισφέροντας στο έργο σημαντικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, όπως οι «UNICEF», «Κιβωτός του Κόσμου», «Μαζί για το Παιδί», «Το χαμόγελο του παιδιού» και άλλες.

  Φυσικά, οι δράσεις μας προς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην Ελλάδα δεν σταματούν εκεί:

  • Συνεργαζόμαστε με την Action Aid, έχοντας υιοθετήσει παιδιά από χώρες του Τρίτου Κόσμου
  • Υποστηρίζουμε το έργο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα»
  • Ενισχύουμε ενεργά φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως τα προγράμματα του Ερυθρού Σταυρού, της Action Plan και λοιπά σε διεθνές επίπεδο