ΕΛΛΑΔΑ

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω την Edenred κάρτα μου;

Για να ενεργοποιήσετε τις κάρτες Ticket Restaurant®, Spendeo® ή MyBenefits®, θα πρέπει πρώτα να έχετε ενημερωθεί από την εταιρεία σας για την αξιομνημόνευτη ημερομηνία που έχει ορίσει κατά την έκδοση των καρτών (π.χ. ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία πρόσληψης). Στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κάρτα σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Κατεβάστε την εφαρμογή MyEdenred® και δημιουργήστε το λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη λογαριασμό, απλά κάντε Login.
  2. Προσθέστε την κάρτα σας στην ενότητα «Οι κάρτες μου» επιλέγοντας το ‘+’ στην πάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέξτε «ενεργοποίηση»
  3. Στις ρυθμίσεις κάρτας, επιλέξτε «ενεργοποίηση κάρτας»
  4. Εισάγετε το email και τον κωδικό που έχετε ορίσει κατά την είσοδο στην εφαρμογή MyEdenred®
  5. Εισάγετε την αξιομνημόνευτη ημερομηνία 8 ψηφίων που σας έχει δοθεί από την εταιρεία σας (π.χ. 31122020)
  6. Εισάγετε τον κωδικό CVC2 (3 ψηφία), ο οποίος είναι εκτυπωμένος στο πίσω μέρος της κάρτας σας
  7. Εισάγετε 4 ψηφία της αρεσκείας σας, ώστε να ορίσετε το PIN της κάρτας σας
  8. Συγχαρητήρια, η κάρτα σας ενεργοποιήθηκε!

 

Για την κάρτα Ticket Compliments®:

  • Η κάρτα Ticket Compliments® πρέπει να έχει φτάσει σε εσάς ενεργοποιημένη και δεν απαιτείται ενεργοποίηση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που σας την παρείχε

Σημείωση: Το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών είναι δίπλα σας για οποιαδήποτε βοήθεια, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-20.00 και Σάββατο 09.00-15.00.

Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Πελατών: 801 300 3615 (χρέωση απλής τηλεφωνικής κλήσης στην Ελλάδα). Τυχόν έξτρα χρεώσεις αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας.

Επιστροφή στη λίστα