Ριζικά ανανεωμένη, η Edenred ξεκινά μια νέα φάση κερδοφόρας ανάπτυξης με το νέο της στρατηγικό σχέδιο “Next Frontier” για το 2019-2022

6 Νοεμβρίου 2019

Στην εκδήλωση της Ημέρας Κεφαλαιαγοράς που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, η Edenred αποκάλυψε το "Next Frontier", το νέο στρατηγικό της σχέδιο για το 2019-2022.

  • Ένας ριζικά ανανεωμένος Όμιλος χάρη στο "Fast Forward" (2016-2018)
    • Αύξηση της κλίμακας σε συνέχεια της ισχυρής οργανικής ανάπτυξης και των καλά ενοποιημένων εξαγορών
    • Νέα δυναμική ανάπτυξης στις τρεις επιχειρηματικές γραμμές της Edenred και στις 46 χώρες
    • Δημιουργία ενός ηγέτη τεχνολογίας που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων ψηφιακών λύσεων

 

  • Ένα όραμα: Να είναι ο καθημερινός συνεργάτης των εργαζομένων
    • Ένας έμπιστος συνεργάτης σ’ ένα δίκτυο που συνδέει περίπου 50 εκατομμύρια εργαζομένους με 2 εκατομμύρια συνεργαζόμενους εμπόρους μέσω 830.000 εταιρειών ως μέρος ενός ενάρετου κύκλου
    • Μια πλατφόρμα διαμεσολάβησης για συγκεκριμένες υπηρεσίες και πληρωμές στον κόσμο της εργασίας

 

  • "Next Frontier": Απελευθερώνοντας τις πλήρεις δυνατότητες ενός μοναδικού μοντέλου πλατφόρμας με στόχο τη δημιουργία κερδοφόρας και βιώσιμης ανάπτυξης
    • Διεύρυνση και ενίσχυση της παρουσίας της Edenred σε υπάρχουσες επιχειρήσεις, σε αναδυόμενες αγορές
    • Επιτάχυνση της καινοτομίας ως κινητήριος δύναμη διαφοροποίησης και πηγής πρόσθετης ανάπτυξης
    • Συνέχιση της στρατηγικής στοχευμένων εξαγορών παράλληλα με την ισχυρή οργανική ανάπτυξη

 

  • Νέοι, πιο φιλόδοξοι ετήσιοι οικονομικοί στόχοι για το 2019-2022
    • Αύξηση των λειτουργικών εσόδων πάνω από 8% like-for-like
    • Αύξηση EBITDA πάνω από 10% like-for-like
    • Ελεύθερη ταμειακή ροή/ EBITDA conversion rate άνω του 65%

 

  • Νέα πολιτική κατανομής κεφαλαίου σύμφωνα με την στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου εισάγοντας προοδευτική μερισματική πολιτική
 
Ο Bertrand Dumazy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred, δήλωσε: "Η επιτυχής υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου Fast Forward μετασχημάτισε ριζικά τον Όμιλο της Edenred και έδωσε νέα ώθηση στην ανάπτυξή του. Μέσα σε τρία χρόνια, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την τεχνολογική του μετάβαση και σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους ψηφιακούς παίκτες στις αγορές που δραστηριοποιείται. Το νέο στρατηγικό σχέδιο για το 2022, Next Frontier, το οποίο υλοποιείται από τους 10.000 εργαζομένους μας, στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του μοναδικού και ενάρετου δικτύου που δημιουργήσαμε στην αγορά. Με το Next Frontier, η Edenred είναι έτοιμη και ικανή να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες της πλατφόρμας της προς όφελος μιας ευρύτερης πελατειακής βάσης. Έτσι, με σιγουριά, ο Όμιλος έχει αυξήσει τις φιλοδοξίες του για κερδοφόρα ανάπτυξη.“

 

EDENRED, ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Η Edenred είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τους εργαζόμενους, παρέχοντάς τους λύσεις και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και αυξάνουν την αγοραστική τους δύναμη, βελτιώνουν την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και των τοπικών αρχών και τονώνουν την αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία σε 46 χώρες ανά τον κόσμο.

Ο Όμιλος υποστηρίζει πάνω από 250 προγράμματα στον επιχειρηματικό κόσμο που σχετίζονται με τα γεύματα, τη διαχείριση του στόλου και της φορητότητας, την ευημερία των εργαζομένων και τις εταιρικές πληρωμές, διαδραματίζοντας καθημερινά σημαντικό ρόλο στον πυρήνα ενός ευρύτερου οικοσυστήματος που παράγει business volume ύψους 30 δισ. ευρώ. Ως η μοναδική πλατφόρμα διαμεσολάβησης για στοχευμένες υπηρεσίες και πληρωμές, η Edenred αξιοποιεί καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και συνδέει σχεδόν 50 εκατομμύρια χρήστες με 2 εκατομμύρια συνεργαζόμενους εμπόρους μέσω 830.000 εταιρικών πελατών ως μέρος ενός ενάρετου κύκλου.

 

FAST FORWARD" (2016-2018), ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η επιτυχημένη εκτέλεση του στρατηγικού σχεδίου "Fast Forward" που ξεκίνησε το 2016 μετασχημάτισε ριζικά τον Όμιλο της Edenred.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Edenred ενίσχυσε την ηγετική της θέση στην αγορά Παροχών Εργαζομένων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσέφερε η ψηφιοποίηση. Στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των λύσεων Διαχείρισης Στόλου & Φορητότητας, η Edenred έχει καταφέρει να γίνει παγκόσμιος παίκτης χάρη στη σταθερή οργανική της ανάπτυξη και την επιτυχημένη ενσωμάτωση περίπου δέκα εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Embratec στη Βραζιλία και η UTA στην Ευρώπη. Οι λύσεις Διαχείρισης Στόλου & Φορητότηας αντιπροσωπεύουν σήμερα περισσότερο από το ένα τέταρτο των δραστηριοτήτων του Ομίλου. Τέλος, η Edenred αξιοποίησε την τεχνολογική της εξειδίκευση για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων στην ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά Εταιρικών Υπηρεσιών Πληρωμής και ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της με την εξαγορά της CSI στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκτός από την επίτευξη των ετήσιων οικονομικών στόχων[1] που τέθηκαν το 2016, η Edenred έχει αυξηθεί σε κλίμακα και έχει αναπτύξει τεχνολογικά πλεονεκτήματα πρώτης κατηγορίας που της επιτρέπουν να επιταχύνει την επέκτασή της σε δυναμικές αγορές.

 

TO NEO ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ “NEXT FRONTIER” (2019-2022) ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Edenred αξιοποιεί ένα επιχειρησιακό μοντέλο που υποστηρίζεται από τη μοναδικότητα της B2B2C πλατφόρμας της, συνδυάζοντας ένα χαμηλό κόστος απόκτησης του χρήστη με υψηλά επίπεδα ενσωμάτωσης και διατήρησής του. Δραστηριοποιούμενη αποκλειστικά στον επιχειρηματικό κόσμο και εξυπηρετώντας συγκεκριμένους σκοπούς, ο Όμιλος είναι σε θέση να προβάλλει συναλλαγές και να διαθέτει χρήματα για επιλεγμένους εμπόρους, οι οποίοι εκτιμούν τα επιπλέον έσοδα που τους προσφέρει η Edenred.

Το στρατηγικό σχέδιο "Next Frontier" αξιοποιεί τη μοναδική φύση αυτού του μοντέλου πλατφόρμας για να μεταμορφώσει την Edenred στον καθημερινό συνεργάτη των εργαζομένων. Παρέχει στον Όμιλο τη δυνατότητα να προσφέρει στους εν λόγω ενδιαφερόμενους το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών και των λύσεων πληρωμής που χρειάζονται για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, και όλα να είναι προσβάσιμα μέσω ενός ενιαίου εικονικού πορτοφολιού.

Το μοντέλο της πλατφόρμας, σε συνδυασμό με τη μετάβαση σε ψηφιακές διαδικασίες και συγκεντρωτικές υπηρεσίες στήριξης, έχει σημαντικά αποτελέσματα, καθιστώντας δυνατή τόσο την παρουσίαση νέων λύσεων στην αγορά όσο και την ταχεία, ευρεία, αποτελεσματική καινοτομία καθώς και την αποδοτικότερη ανάπτυξη.

Το στρατηγικό σχέδιο “Next Frontier" βασίζεται σε δύο σημεία, την οργανική ανάπτυξη και τη στοχευμένη στρατηγική των εξαγορών.

 

  • Επέκταση και ενίσχυση της παρουσίας της Edenred σε υπάρχουσες επιχειρήσεις

Η Edenred λειτουργεί σε αγορές που εξακολουθούν να είναι αναδυόμενες και προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα προγράμματα και τα κανάλια διανομής ψηφιοποιούνται. Η ψηφιοποίηση παραμένει μια σημαντική οδός ανάπτυξης, ιδίως στον τομέα των παροχών προς τους εργαζόμενους στην Ευρώπη, όπου το ποσοστό ενσωμάτωσης δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί πλήρως.

Αξιοποιώντας τις μεθόδους και τα εργαλεία που έχουν τεθεί σε εφαρμογή με βάση το "Fast Forward", η Edenred έχει αναπτύξει μια συστηματική προσέγγιση που βασίζεται σε μια σειρά λειτουργικών οδηγών, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να διεισδύσουν περαιτέρω στις αγορές της. Καθ’ όλα λοιπόν εξοπλισμένη, η Edenred θα συνεχίσει να εφαρμόζει ουσιαστικά πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη στρατηγική αγορά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ), όπου η διείσδυση είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι μεταξύ των μεσαίων και μεγάλων εταιρειών. Για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της υπάρχουσας βάσης πελατών, συνεργατών και τελικών χρηστών, ο Όμιλος προτίθεται να αναπτύξει εργαλεία για τη διατήρηση, την πολλαπλή πώληση και τη δημιουργία εσόδων από υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

 

  • Η καινοτομία ως κινητήριος μοχλός διαφοροποίησης και πηγής πρόσθετης ανάπτυξης

Με γνώμονα τις ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Edenred προσβλέπει στη νέα καταναλωτική συμπεριφορά που μπορεί να προκύψει από την ψηφιοποίηση, βάζοντας την εμπειρία του χρήστη κινητής τηλεφωνίας και την πρόσβαση στις υπηρεσίες του (καταστήματα, κινητές συσκευές, ηλεκτρονικό εμπόριο) στον πυρήνα της στρατηγικής της. Η ικανότητα του Ομίλου να παρέχει στους πελάτες του μεθόδους πληρωμής μέσω κινητών, μέσω εφαρμογής και μέσω ψηφιακών καρτών με γοργούς ρυθμούς, αυξάνει αισθητά την ανταγωνιστική του θέση.

Αυτή η προσέγγιση, που βασίζεται στην καινοτομία, απαιτεί σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωση των παγκόσμιων τεχνολογικών πόρων του Ομίλου, για την εγγύηση της ορθότητας και της ασφάλειας του συστήματος και την αύξηση των δυνατοτήτων της Edenred σε νέα τμήματα, όπως η επιστήμη των δεδομένων και η προηγμένη αυτοματοποίηση.

Αυτά τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα θα αποτελέσουν μια ουσιαστική βάση από την οποία θα ενισχυθεί η ανάπτυξη στις παρακείμενες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα προωθηθούν λειτουργικές και εμπορικές συνέργειες. Το δυναμικό της αγοράς για ψηφιακές πλατφόρμες Employee Engagement, για παράδειγμα, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εκείνο των Παροχών προς Εργαζομένους που σχετίζονται με τη διατροφή. Στις λύσεις Διαχείρισης Στόλου & Φορητότητας, οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας θα διαφοροποιήσουν το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο, μειώνοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία του Ομίλου στις τιμές των καυσίμων[2]. Τέλος, η Edenred σχεδιάζει να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της στις πιο προηγμένες τεχνολογίες πληρωμών και τις δυνατότητές της για πωλήσεις και μάρκετινγκ, ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της αγοράς εταιρικών πληρωμών, κυρίως στη Βόρεια Αμερική, όπου εξακολουθεί να μην αξιοποιείται επαρκώς.

 

  • Μια στρατηγική στοχευμένων εξαγορών για την ενίσχυση της εύρωστης οργανικής ανάπτυξης του Ομίλου

Η Edenred, στηριζόμενη στην υγιή οικονομική της θέση, στην προσεκτική διαχείριση του χρέους της και στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών, προτίθεται να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες εξωτερικής ανάπτυξης σύμφωνα με τις φιλόδοξες στρατηγικές του σχεδίου "Next Frontier", στοχεύοντας στο:

  • Να εδραιώσει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στις Παροχές προς Εργαζομένους μέσω εξαγορών,
  • Να συνεχίσει να αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων Διαχείρισης Στόλου & Φορητότητας μέσω της διεθνούς επέκτασης και ενός ευρύτερου φάσματος υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για να εδραιώσει τη θέση της ως παγκόσμιος παίκτης πολλαπλών υπηρεσιών,
  • Να αυξήσει τις υπηρεσίες Εταιρικών Πληρωμών, στοχεύοντας σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

 

Η EDENRED ΘΕΤΕΙ ΝΕΟΥΣ, ΠΙΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019-2022

Το σχέδιο "Next Frontier" υποστηρίζεται από υψηλότερους οικονομικούς στόχους για τον Όμιλο. Αντανακλώντας το κερδοφόρο και αναπτυξιακό της προφίλ, τη δυναμική της λειτουργία και το μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο υψηλών εισροών, η Edenred έθεσε τρεις νέους ετήσιους οικονομικούς στόχους για το 2019-2022:

  • Αύξηση των λειτουργικών εσόδων πάνω από 8% like-for-like
  • Αύξηση EBITDA πάνω από 10% like-for-like
  • Ελεύθερη ταμειακή ροή/ EBITDA conversion rate άνω του 65%

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥ-ΤΙΚΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να διατηρήσει τη θέση της ως κορυφαία ψηφιακή καινοτόμος εταιρεία και έτσι να εξασφαλίσει κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη, η Edenred σχεδιάζει να διαθέσει ετησίως μεταξύ 6% και 7% των συνολικών εσόδων της για επενδύσεις κατά την περίοδο 2019-2022, που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των τεχνολογικών της πλεονεκτημάτων.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες εξωτερικής ανάπτυξης σύμφωνα με τις φιλόδοξες στρατηγικές του σχεδίου “Next Frontier", υπό την προϋπόθεση ότι θα πληροί αυστηρά οικονομικά κριτήρια. Αυτές οι εξαγορές θα προσφέρουν στον Όμιλο μια πρόσθετη πηγή δημιουργίας αξίας.

Το σχέδιο "Next Frontier" για το 2019-2022 προβλέπει μια νέα πολιτική πληρωμής μερισμάτων για το 2019 με βάση την αύξηση των μερισμάτων σε απόλυτες τιμές. Η πολιτική αυτή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική του Ομίλου για οργανική επέκταση, τις εξωτερικές φιλοδοξίες ανάπτυξης και την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει μια υψηλή απόδοση "ισχυρής επενδυτικής αξίας".

***

▬▬

Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει κοντά 830.000 εταιρικούς πελάτες, 50 εκατομμύρια χρήστες-εργαζόμενους και 2 εκατομμύρια συνεργαζόμενους εμπόρους, με παρουσία σε 46 χώρες. Χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας, ο Όμιλος διαχειρίστηκε 2,5 δισ. συναλλαγές το 2018, κυρίως μέσω εφαρμογών για κινητά, ηλεκτρονικών πλατφορμών και καρτών, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από €30 δισ. σε business volume.

Το προσωπικό των 10.000 ατόμων της Edenred δρα με τη δέσμευση να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αυξάνοντας την αποδοτικότητα των εταιρειών και ενισχύοντας τα έσοδα των εμπόρων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω τριών επιχειρηματικών γραμμών:

•Παροχές Εργαζομένων (Ticket Restaurant®)

•Διαχείριση Εταιρικών Εξόδων (Spendeo®)

•Κίνητρα & Επιβράβευση (Ticket Compliments®)

Η Edenred είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και περιλαμβάνεται στους ακόλουθους δείκτες: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe και MSCI Europe.

Περισσότερες πληροφορίες: www.edenred.gr

Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα που αναφέρονται και περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι σήματα κατατεθέντα της Edenred S.A., των θυγατρικών της ή τρίτων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών της.

 

[1]Like-for-like αύξηση στα  λειτουργικά έσοδα, τα λειτουργικά κέρδη EBIT και FFO πάνω από 7%, 9% και 10%, αντίστοιχα.

[2] Το 2018, μια αλλαγή 10% στις τιμές του πετρελαίου (αργού Brent για την Ευρώπη, ακατέργαστου άνθρακα WTI για τη Λατινική Αμερική) είχε αντίκτυπο περίπου 8 εκατ. ευρώ στα συνολικά έσοδα του Ομίλου.

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Γλωσσάριο και κατάλογος αναφορών που απαιτούνται για την ορθή κατανόηση των οικονομικών πληροφοριών

 

EBIT: Το άθροισμα αυτό είναι "Λειτουργικό κέρδος προ φόρων και λοιπών εσόδων", το οποίο αντιστοιχεί στα συνολικά έσοδα (λειτουργικά έσοδα και λοιπά έσοδα) μείον τα λειτουργικά έξοδα, τις αποσβέσεις, τις απομειώσεις (κυρίως άυλα περιουσιακά στοιχεία, εσωτερικά παραγόμενα ή αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία) και τις μη λειτουργικές προβλέψεις. Χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τον καθορισμό ανώτερων διοικητικών και άλλων αποζημιώσεων στελεχών, καθώς αντικατοπτρίζει την οικονομική απόδοση της επιχείρησης.

Το EBIT αποκλείει τα καθαρά κέρδη από εταιρείες που έχουν λογιστικοποιηθεί με συμμετοχικούς τίτλους και αποκλείει τα λοιπά έσοδα και έξοδα που αναγνωρίζονται στα «Λειτουργικά κέρδη, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου του καθαρού κέρδους από εταιρείες που έχουν λογιστικοποιηθεί με συμμετοχικούς τίτλους».

EBITDA: Το άθροισμα αυτό αντιστοιχεί στα συνολικά έσοδα (λειτουργικά έσοδα και άλλα έσοδα) μείον τα λειτουργικά έξοδα (εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των προβλέψεων).

FCF: Ελεύθερη ταμειακή ροή. Ανατρέξτε στην ενότητα 2.3 του εγγράφου Εγγραφής 2018 για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του.

Float: Το float αντιστοιχεί σε ένα μέρος του λειτουργικού κεφαλαίου κίνησης από την προπληρωμή κεφαλαίων από εταιρικούς πελάτες.

Έσοδα από εργασίες πριν από τα λοιπά έσοδα και έξοδα (FFO): Το FFO αντιστοιχεί στο EBITDA μείον τα καθαρά οικονομικά έξοδα, τον φόρο εισοδήματος που καταβλήθηκε, τα μη μετρητά έσοδα και έξοδα που περιλαμβάνονται στο EBITDA, οι κινήσεις προβλέψεων συμπεριλαμβάνονται στα καθαρά οικονομικά έξοδα, το φόρο εισοδήματος και οι μη επαναλαμβανόμενοι φόροι.

Λειτουργικά έσοδα: Τα λειτουργικά έσοδα αντιστοιχούν σε:

  • λειτουργικά έσοδα που προέρχονται από προπληρωμένα δελτία που διαχειρίζεται η Edenred, και
  • λειτουργικά έσοδα από υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως προγράμματα παροχής κινήτρων, υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού και υπηρεσίες σχετιζόμενες με εκδηλώσεις. Αντιστοιχεί στο ποσό που χρεώνεται στον εταιρικό πελάτη και αναγνωρίζεται κατά την παράδοση των λύσεων.

Άλλα έσοδα: Τα λοιπά έσοδα είναι οι τόκοι που δημιουργούνται από την επένδυση των μετρητών κατά την περίοδο μεταξύ:

  • την ημερομηνία έκδοσης και την ημερομηνία αποπληρωμής των δελτίων, και
  • την ημερομηνία φόρτωσης και εξαργύρωσης των καρτών.

Τα συνολικά έσοδα αντιστοιχούν στο άθροισμα των λειτουργικών εσόδων και των λοιπών εσόδων.

Συνολικά έσοδα: Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου περιλαμβάνουν:

  • λειτουργικά έσοδα που παράγονται απευθείας από υπηρεσίες, και
  • άλλα έσοδα.