ΕΛΛΑΔΑ

Το Apple Pay έρχεται στους πελάτες Ticket Restaurant® και Spendeo®

Προσφέροντας έναν εύκολο, ασφαλή & προσωπικό τρόπο πληρωμής

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 26 Ιουνίου 2019 – Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει σήμερα το Apple Pay στους πελάτες της και κατόχους των καρτών Ticket Restaurant® και Spendeo®. Οι mobile πληρωμές αλλάζουν και πραγματοποιούνται πλέον ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα με έμφαση στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια μέσω Apple Pay.

Η υπηρεσία Ticket Restaurant® της Edenred είναι η επιτυχημένη λύση μέσα από την οποία οι εργοδότες μπορούν να προσφέρουν γεύματα στους εργαζόμενούς τους ως παροχή. Η Edenred ήταν η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα τις ηλεκτρονικές διατακτικές σε μορφή κάρτας το 2017, με τη συνεργασία της Mastercard® - την κάρτα Ticket Restaurant®. Αυτή τη φορά, η Edenred φέρνει μια ακόμα καινοτομία στην ελληνική αγορά, επιτρέποντας τις συναλλαγές αυτές και μέσω Apple Pay. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους των καρτών να επιλέξουν αν θέλουν να πληρώσουν το γεύμα τους με την κάρτα τους, ανέπαφα ή μέσω του κινητού τους. Η χρήση της υπηρεσίας μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε εστιατόριο ή κατάστημα τροφίμων του συμβεβλημένου δικτύου Ticket Restaurant® και διαθέτει τερματικό πληρωμών με NFC τεχνολογία.

Επιπλέον, η λύση Spendeo®*, το ολοκληρωμένο σύστημα διαχειρισης εταιρικών εξόδων της Edenred, επιτρέπει στους εργοδότες να έχουν τον πλήρη έλεγχο επί των εταιρικών τους εξόδων χωρίς να χρειάζεται οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους κάρτες, μετρητά ή πάγιες προκαταβολές από το λογιστήριο. Η Edenred, ήταν ο πρώτος πάροχος που προσέφερε το 2017 μία ολοκληρωμένη λύση, συνδυάζοντας την ευελιξία μιας επαναφορτιζόμενης κάρτας, με τη συνεργασία της Mastercard®, τον έλεγχο μιας online πλατφόρμας που καταγράφει και ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο όλες τις συναλλαγές, καθώς και, τη φορητότητα μιας σύγχρονης mobile εφαρμογής που επιτρέπει τόσο στον διαχειριστή όσο και στους κατόχους να έχουν 24/7 έλεγχο των δαπανών τους. Όλα αυτά τώρα γίνονται ακόμα ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα με το Apple Pay. Όπως και με την υπηρεσία Ticket Restaurant®, έτσι και με τη Spendeo®, πλέον οι κάτοχοι των καρτών μπορούν να πραγματοποιούν τα εταιρικά τους έξοδα ανέπαφα ή μέσω του κινητού τους, σε εστιατόρια, πρατήρια καυσίμων, ξενοδοχεία κ.α. που διαθέτουν τερματικό με τεχνολογία NFC.

Η προστασία της ιδιωτικότητας και η ασφάλεια, βρίσκονται στον πυρήνα του Apple Pay. Όταν χρησιμοποιείτε τις κάρτες Ticket Restaurant® ή Spendeo® μαζί με το Apple Pay, οι πραγματικοί αριθμοί των αντίστοιχων καρτών παραμένουν κρυφοί αφού δεν αποθηκεύονται στη συσκευή ή στους servers της Apple. Αντίθετα, δίνεται στην εκάστοτε συσκευή ένας μοναδικός κωδικός αριθμός (Device Account Number), κρυπτογραφημένος και αποθηκευμένος με ασφάλεια στον μικροεπεξεργαστή - θησαυροφυλάκιο της συσκευής σας (Secure Element). Έτσι, κάθε συναλλαγή εγκρίνεται και επικυρώνεται με έναν μοναδικό, μιας χρήσης, κωδικό ασφαλείας.

Edenred Apple Pay

«Το Apple Pay αποτελεί ορόσημο στην ψηφιακή στρατηγική μας, καθιστώντας την Edenred έναν από τους πρώτους παρόχους πληρωμών μέσω κινητού στην ελληνική αγορά. Η χρήση του Apple Pay θα φέρει πραγματική αξία στους πελάτες μας, κάνοντας ευκολότερες τις καθημερινές συναλλαγές τους, αφού οι εργαζόμενοι θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το γεύμα τους στο γραφείο ή να καλύπτουν τα εταιρικά τους έξοδα χρησιμοποιώντας απλά το iPhone ή το Apple Watch τους. Εμείς στην Edenred, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να φέρνουμε την καινοτομία στους πελάτες μας, και στους εργαζόμενούς τους, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, όπως κάνουμε εδώ και 23 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην ελληνική αγορά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με το Apple Pay ξεκινάει μια νέα εποχή για τις υπηρεσίες μας και τους κατόχους τους» δήλωσε ο Γιάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred Ελλάδος.

Apple Pay Presentation

Το Apple Pay είναι εύκολο στην εγκατάσταση και στη ρύθμιση και οι χρήστες του θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τα προνόμια των υπηρεσιών των καρτών Ticket Restaurant® και Spendeo®. Στα καταστήματα, το Apple Pay λειτουργεί μέσω του iPhone SE, του iPhone 6 ή και νεότερων μοντέλων, καθώς και του Apple Watch.

«Καλωσορίζουμε την υπηρεσία Apple Pay, που παρέχει στους κατόχους των καρτών της Edenred τη δυνατότητα να πληρώνουν για το μεσημεριανό γεύμα τους ή τα επαγγελματικά τους έξοδα χρησιμοποιώντας το iPhone ή το Apple Watch τους. Τώρα, όλοι μπορούν να αφήσουν τα πορτοφόλια και τις κάρτες τους στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν το Apple Pay αντ 'αυτού, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια», δηλώνει ο Θάνος Αμπάζης, IT Director της Edenred Ελλάδος. «Όντας ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, η δέσμευσή μας στην καινοτομία και την απλότητα επεκτείνεται και στους χρήστες των συσκευών της Apple, ενδυναμώνοντας την παρουσία της Edenred στο mobile περιβάλλον, και καθιστώντας την τον καθημερινό, ψηφιακό σύντροφο όλων των κατόχων

Apple Pay Presentation

Οι online αγορές μέσα από εφαρμογές ή ιστότοπους (websites) δέχονται το Apple Pay απλά με τη χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID) ή με διπλό πάτημα του πλαϊνού κουμπιού και αναγνώριση προσώπου (Face ID) στο iPhone X. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Apple Pay είναι ότι δε χρειάζεται πλέον να συμπληρώνετε κουραστικές φόρμες ή να δηλώνετε ξανά και ξανά στοιχεία αποστολής και χρέωσης. Όταν πληρώνετε για αγαθά ή υπηρεσίες μέσα από εφαρμογές όπως το Safari, το Apple Pay συνεργάζεται με iPhone 6 ή νεότερα μοντέλα, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5ης γενιάς), iPad Air 2 και iPad mini 3 ή νεότερα μοντέλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay με το Safari σε οποιοδήποτε Mac από το 2012 και μετά που τρέχει macOS Sierra κάνοντας επιβεβαίωση πληρωμής μέσω iPhone 6 ή νεότερου ή μέσω Apple Watch ή μέσω δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID) στο νέο MacBook Pro και MacBook Air.

Για επιπλέον πληροφορίες για το Apple Pay, επισκεφθείτε: https://www.apple.com/gr/apple-pay/

*Για τις κάρτες Spendeo®, η υπηρεσία διατίθεται για τις ονομαστικές κάρτες

Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει κοντά 830,000 εταιρικούς πελάτες, 47 εκατομμύρια χρήστες-εργαζόμενους και 1.7 εκατομμύρια συνεργαζόμενους εμπόρους, με παρουσία σε 46 χώρες. Χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας, ο Όμιλος διαχειρίστηκε 2.5 δισ. συναλλαγές το 2018, κυρίως μέσω εφαρμογών για κινητά, ηλεκτρονικών πλατφορμών και καρτών, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από €28 δισ. σε business volume.

Το προσωπικό των 8,500 ατόμων της Edenred δρα με τη δέσμευση να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αυξάνοντας την αποδοτικότητα των εταιρειών και ενισχύοντας τα έσοδα των εμπόρων.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω τριών επιχειρηματικών γραμμών:

• Παροχές Εργαζομένων (Ticket Restaurant®)
• Λύσεις Φορητότητας και Διαχείρισης Στόλου (Spendeo®)
• Συμπληρωματικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων Κινήτρων και Επιβράβευσης (Ticket Compliments®)

Η Edenred είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και περιλαμβάνεται στους ακόλουθους δείκτες: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe και MSCI Europe.

Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα που αναφέρονται και περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι σήματα κατατεθέντα της Edenred S.A., των θυγατρικών της ή τρίτων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών της.