ΕΛΛΑΔΑ

O αγώνας του Route Du Rhum τελειώνει στη Μαδέρα για τον Emmanuel Le Roch

Την Τρίτη, μετά από τρεις μέρες συνεχούς ιστιοπλοΐας και κολλημένος στο τιμόνι του σκάφους Class40 με τα χρώματα της Edenred, χωρίς αυτόματο πιλότο και με ραγισμένο διάφραγμα, ο Emmanuel Le Roch έφτασε στη Μαδέρα. Παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Emmanuel, ήταν αδύνατο να επισκευάσει το σκάφος χωρίς εξωτερική βοήθεια. Έτσι, ο αγώνας Route du Rhum, με τελικό προορισμό τη Γουαδελούπη, έληξε στη Μαδέρα για τον Emmanuel, ο οποίος εκπλήρωσε το όνειρό του μετά από ένα αξιοσημείωτο ταξίδι όπου συμμετείχε για πρώτη φορά μόνος του σε έναν υπερατλαντικό αγώνα.

24 συνεχείς ώρες στο τιμόνι

Εξαντλημένος αλλά ανακουφισμένος που έσωσε το σκάφος του, ο Emmanuel επέστρεψε στη στεριά την Τρίτη στο λιμάνι του Funchal της Μαδέρα. Χωρίς αυτόματο πιλότο και με τη συνεχή απειλή κατάρρευσης του καταρτιού του σκάφους, ο Emmanuel έπρεπε να βρει μέσα του τη δύναμη να ανταπεξέλθει. «Οι τελευταίες ώρες έμοιαζαν περισσότερο σαν αγώνας για επιβίωση. Είναι απίστευτο αυτό που μπορείς να βρεις μέσα σου σε τέτοιες συνθήκες. Δεν είχα βιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Δοκίμασα τα πάντα για να διορθώσω το σκάφος, όλες τις πιθανές λύσεις, αλλά στο τέλος έπρεπε να δεχτώ ότι η επιστροφή στον αγώνα θα ήταν πολύ επικίνδυνη», εξήγησε ο Emmanuel όταν έφτασε. Οι κανόνες του αγώνα αναφέρουν ότι τα σκάφη επιτρέπεται να κάνουν μόνο μία στάση για τεχνικό έλεγχο και ο Emmanuel είχε ήδη σταματήσει για μερικές ώρες στην Ισπανία την τέταρτη ημέρα του αγώνα για μια πρώτη σειρά επισκευών. Από την αρχή στο Σεντ–Μαλό στη Βρετάνη την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, οι σκίπερ έπρεπε να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες: σαράντα και πλέον αγωνιζόμενοι από τους αρχικά εκατό είκοσι τρεις έχουν ήδη αναγκαστεί να σταματήσουν τον αγώνα τους.

"Η αρχή της διαδρομής Route du Rhum είναι απερίγραπτη"

Ο Emmanuel Le Roch ονειρευόταν να ταξιδέψει στον αγώνα Route du Rhum από τότε που ήταν παιδί. Συμμετέχοντας είτε ως θεατής είτε ως προπονητής τα προηγούμενα χρόνια, είναι ευτυχής τώρα που έχει αγωνιστεί σε ένα τέτοιο μυθικό γεγονός. Ακόμη και αν δεν βιώνει την άφιξη στην γραμμή τερματισμού στη Γουαδελούπη, θα θυμάται τα καλύτερα μέρη του ταξιδιού του. «Ήταν απίστευτο το να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Τα πάντα είναι τόσο έντονα - η προετοιμασία, η εβδομάδα στο Saint-Malo, η συμμετοχή του κοινού, της οικογένειας της Edenred. Και τότε, ξαφνικά, βρίσκεσαι μόνος σου στο σκάφος στη γραμμή εκκίνησης. Όλα τα συναισθήματά σου μεγεθύνονται. Από αθλητική άποψη, ήμουν ευχαριστημένος με την έναρξη του αγώνα. Ένιωσα άνετα στο σκάφος/ιστιοπλοϊκό, είχα μια καλή ταχύτητα και δεν ένιωθα ότι η θάλασσα ήταν εναντίον μου. Ο άνεμος δεν ήταν θέμα, υπήρξαν φορές που ήταν  πάνω από 50 κόμβους, αλλά η θάλασσα ήταν επική», δήλωσε ο Emmanuel. Και αν έπρεπε να το κάνει και πάλι; «Με την πρώτη ευκαιρία! Εξυπακούεται! Είναι μια μοναδική αθλητική και προσωπική πρόκληση», καταλήγει ο σκίπερ της Edenred.

8.000 υποστηρικτές της Edenred μετά τον αγώνα

Από την Βραζιλία ως τη Σιγκαπούρη, το Μεξικό, την Ιταλία και τη Γαλλία, η υποστήριξη του Ομίλου Edenred προς τον Emmanuel Le Roch έχει γίνει ένα πραγματικό έργο, δημιουργώντας δέσμευση στις 45 χώρες όπου είναι παρούσα η Edenred. Τις τελευταίες εβδομάδες, 8.000 εργαζόμενοι έγιναν υποστηρικτές του Emmanuel Le Roch. «Η Edenred μπορεί να είναι υπερήφανη που βοήθησε τον Emmanuel να πραγματοποιήσει το όνειρό του να συμμετάσχει στην πρώτη διαδρομή του αγώνα Route de Rhum. Ήταν ένας εκπληκτικός πρεσβευτής του Ομίλου, ο οποίος πήρε ρίσκα, επιδεικνύοντας γενναιότητα σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα και έχοντας μια θετική νοοτροπία σε όλες τις περιστάσεις. Το έργο αυτό αποτελεί έμπνευση για τον καθένα μας. Είναι μόνο η αρχή μιας όμορφης ιστορίας», δήλωσε ο Bertrand Dumazy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Edenred.