ΕΛΛΑΔΑ

Edenred και Apple Pay

Η ευκολία των καρτών Edenred συναντά την ευκολία του Apple Pay

Edenred και Apple Pay. Ένας ασφαλέστερος, ανέπαφος τρόπος πληρωμών.

Με το Apple Pay μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone, το Apple Watch, το iPad ή το Mac για οποιαδήποτε πληρωμή. Για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας με όλες τις κάρτες της Edenred γρήγορα - εύκολα - με ασφάλεια, κατεβάστε τώρα τη δωρεάν εφαρμογή MyEdenred® και προσθέστε τις απευθείας στο Apple Wallet με το πάτημα ενός κουμπιού.
Ταυτόχρονα μέσω του MyEdenred® app, απολαμβάνετε 24/7 διαχείριση των Edenred καρτών σας, με άμεση πρόσβαση στο υπόλοιπο, στο ιστορικό των συναλλαγών σας, στο συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων κ.λπ.

Πώς προσθέτω μία Edenred κάρτα στο Apple Pay

Είναι γεγονός! Mπορείτε να προσθέσετε την Edenred κάρτα σας στο Apple Wallet σε ένα λεπτό, απευθείας μέσω της εφαρμογής MyEdenred®, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού!

 1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή MyEdenred® και δημιουργήστε τον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη λογαριασμό, κάντε απλά login.
 2. Επιλέξτε το σύμβολο ‘+’ και προσθέστε την Edenred κάρτα σας
 3. Στην ενότητα ‘Οι κάρτες μου’ επιλέξτε την ενεργή κάρτα που θέλετε να προσθέσετε και πατήστε ‘Προσθήκη στο Apple Pay’
 4. Πρόσθεσε τον κωδικό ολοκλήρωσης πού μόλις έλαβες στο email σου
 5. Διαβάστε και αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης
 6. Είστε έτοιμοι για συναλλαγές!
epay-gif

Πώς μπορώ να πληρώσω χρησιμοποιώντας το Apple Pay;

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η υπηρεσία Apple Pay είναι ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιείτε συναλλαγές. Είναι ανέπαφη, ασφαλής και εύκολη και αποφεύγετε την επαφή με πλήκτρα ή την ανταλλαγή μετρητών όταν πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας.

Αν έχετε iPhone με Face ID, πατήστε το πλαϊνό κουμπί δύο φορές, κοιτάξτε την οθόνη και τοποθετήστε το τηλέφωνό σας πάνω από το τερματικό.

Αν έχετε Touch ID, κρατήστε το τηλέφωνο κοντά στο τερματικό με το δάχτυλό σας στο Touch ID. Για να πληρώσετε με το Apple Watch, πατήστε δύο φορές το πλαϊνό κουμπί και τοποθετήστε το ρολόι πάνω από το τερματικό.

Συχνές ερωτήσεις...

Τι είναι το Apple Pay;

Το Apple Pay σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone κινητό σας, το Apple Watch ή το iPad σας, ως μέσο πληρωμών, ακολουθώντας τους ίδιους κανόνες που έχουν οι κάρτες Ticket Restaurant®, Spendeo®, Ticket Compliments® ή/και MyBenefits®.

Συνεπώς, οι συγκεκριμένες συχνές ερωτήσεις αλλά και γενικά οποιαδήποτε αναφορά στις κάρτες Spendeo® με Apple Pay, αφορούν αποκλειστικά τις ονομαστικές Spendeo® κάρτες.

Ποιες είναι οι συμβατές συσκευές;

Η υπηρεσία Apple Pay είναι διαθέσιμη σε:

 • iPhone με Face ID και iPhone με Touch ID, πλην του iPhone 5s
 • iPad Pro, iPad Air, iPad, και iPad mini μοντέλα, με Touch ID ή Face ID,
 • Apple Watch Series 1 και 2 και έπειτα και Apple Watch (1ης γενιάς)
 • Mac με Touch ID και Mac του 2012 και έπειτα με iPhone ή Apple Watch συνδεδεμένα με Apple Pay

Για τη λίστα των συμβατών συσκευών με Apple Pay, δείτε και στο support.apple.com/en-gb/km207105.

Πώς πραγματοποιώ εγγραφή στο Apple Pay;

Η υπηρεσία Apple Pay είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους κατόχους κάρτας Ticket Restaurant®, Spendeo®, Ticket Compliments® ή/και MyBenefits®. Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, θα πρέπει να έχετε συμβατή συσκευή και να έχετε εγγράψει την Edenred κάρτα σας είτε manually μέσω της εφαργογής Apple Wallet, είτε μέσω του MyEdenred® app, από το οποίο απολαμβάνετε επίσης 24/7 διαχείριση των καρτών σας (πρόσβαση σε υπόλοιπο, ιστορικό συναλλαγών, προβολή PIN, φραγή σε περίπρωση κλοπής ή απώλειας, εντοπισμό συνεργαζόμενου δικτύου καταστημάτων κ.α)!

Στην ενότητα Όι κάρτες μου’ επιλέξτε την κάρτα της επιθυμίας σας και πατήστε ΄προσθήκη στο Apple Pay’. Στη συνέχεια, θα λάβετε έναν κωδικό στο email με το οποίο διατηρείτε τον MyEdenred® λογαριασμό σας. Προσθέτοντας τον κωδικό, εμφανίζεται μια σειρά από προσυμπληρωμένες οθόνες (16ψήφιος αριθμός κάρτας, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία λήξης της κάρτας, CVV). Διαβάστε και αποδεχτείτε τους Όρους χρήσης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εμφανίζεται σχετική οθόνη επιβεβαίωσης.

Πόσο κοστίζει η υπηρεσία Apple Pay;

Η υπηρεσία Apple Pay είναι δωρεάν και διατίθεται εφόσον έχετε οποιαδήποτε ενεργή κάρτα Edenred (Ticket Restaurant®, Spendeo®, Ticket Compliments® ή/και MyBenefits®.

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία Apple Pay;

Η εξαργύρωση μέσω Apple Pay μπορεί να πραγματοποιηθεί σε xιλιάδες φυσικά & online καταστήματα στην Ελλάδα, βάσει των όρων χρήσης της εκάστοτε Edenred κάρτα σας, και τα οποία διαθέτουν τερματικό ανέπαφων συναλλαγών Mastercard, (NFC: Near Field Communication).

Πώς μπορώ να γνωρίζω εάν ένα κατάστημα διαθέτει τερματικό ανέπαφων συναλλαγών (NFC);

Μπορείτε να το παρατηρήσετε χάρη στο λογότυπο ανέπαφων συναλλαγών στο τερματικό.

Είναι ασφαλείς οι πληρωμές;

Ναι. Τα στοιχεία της κάρτας δεν αποθηκεύονται στην Apple συσκευή σας και όταν πραγματοποιείτε μια πληρωμή, δεν μεταβιβάζονται ποτέ στα καταστήματα. Γι' αυτό το λόγο, η υπηρεσία Apple Pay λαμβάνει ένα μοναδικό διακριτικό για κάθε συναλλαγή ώστε να διατηρεί τις πληρωμές σας ασφαλείς και εμπιστευτικές.

Η Apple αποθηκεύει τα δεδομένα μου;

Με την υπηρεσία Apple Pay, οι πληρωμές είναι εμπιστευτικές. Οι λεπτομέρειες των συναλλαγών δεν αποθηκεύονται. Μόνο η τελευταία αγορά εμφανίζεται στην εφαρμογή "Wallet" για ευκολία.

Πώς μπορώ να καταχωρίσω την κάρτα Ticket Restaurant®, Spendeo®, Ticket Compliments® ή/και MyBenefits® στο Apple Pay με το Apple Watch μου;

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή MyEdened® για να απολαύσετε απευθείας καταχώριση της Ticket Restaurant®, Spendeo® ή/και MyBenefits® κάρτας σας στο Apple Wallet και ταυτόχρονα πρόσβαση σε υπόλοιπο, το ιστορικό των συναλλαγών, το συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων κ.λπ.! Επιλέξτε την οθόνη που επικοινωνεί την προσθήκη της κάρτας στο Apple Wallet. Στη συνέχεια, θα λάβετε έναν κωδικό στο email με το οποίο διατηρείτε τον MyEdenred® λογαριασμό σας. Προσθέτοντας τον κωδικό, εμφανίζεται μια σειρά από προσυμπληρωμένες οθόνες (16ψήφιος αριθμός κάρτας, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία λήξης της κάρτας, CVV). Διαβάστε και αποδεχτείτε τους Όρους χρήσης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εμφανίζεται σχετική οθόνη επιβεβαίωσης.

Τι συμβαίνει εάν κάνω iOS update;

Το iOS update δεν επηρεάζει την κάρτα που έχει εγγραφεί στο Apple Pay.

Τι συμβαίνει εάν επαναφέρω το iTunes;

Εάν πραγματοποιήσετε μια εφεδρική αποθήκευση και πλήρη αποκατάσταση του iTunes, οι καταχωρημένες κάρτες στη συσκευή θα διαγραφούν. Οι κάρτες που έχουν καταχωρηθεί στο Apple Pay δεν αποθηκεύονται ποτέ.

Πώς πραγματοποιώ συναλλαγές με Apple Pay;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay στα xιλιάδες φυσικά & online καταστήματα στην Ελλάδα, βάσει των όρων χρήσης της εκάστοτε Edenred κάρτα σας, και τα οποία διαθέτουν τερματικό ανέπαφων συναλλαγών Mastercard (NFC: Near Field Communication).

Είναι πολύ απλό να πραγματοποιήσετε συναλλαγές! Μόλις περαστεί το ποσό στο τερματικό, πλησιάστε το iPhone ή το Apple Watch και πιστοποιηθείτε με το Touch ID ή το Face ID.

Χρειάζεται PIN για να πραγματοποιήσω συναλλαγές με την υπηρεσία Apple Pay;

Προκειμένου να πραγματοποιήσετε συναλλαγές με Apple Pay, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε Touch ID/ Face ID που εγγυώνται υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Σε περίπτωση που δεν λειτουργούν, μπορείτε να εισάγετε τον PIN στο iPhone σας.

Χρειάζεται να έχω σύνδεση στο Internet (wifi ή 3G) για να πραγματοποιήσω πληρωμή;

Όχι, δεν χρειάζεται να έχετε συνδεθεί για να πραγματοποιήσετε συναλλαγή με Apple Pay.

Πώς μπορώ να παρακολουθώ τις συναλλαγές μου με την υπηρεσία Apple Pay;

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της Apple Pay είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή "Wallet" και στην εφαρμογή MyEdenred®.

Μπορώ να πραγματοποιήσω πληρωμές μέσα σε εφαρμογές (in-app) με την υπηρεσία Apple Pay;

Αυτό είναι εφικτό, καθώς ορισμένες εφαρμογές προσφέρουν την ευκαιρία να πραγματοποιείτε πληρωμές με Apple Pay.

Για το λόγο αυτό, κατά την επιλογή της μεθόδου πληρωμής στην εφαρμογή, επιλέξτε Apple Pay και, στη συνέχεια, επικυρώστε τη συναλλαγή χρησιμοποιώντας το Touch ID ή το Face ID στις συμβατές Apple συσκευές σας.

Πώς μπορώ να ξέρω αν μια συναλλαγή είναι αποδεκτή ή έχει απορριφθεί;

Η τελευταία συναλλαγή ή απόπειρα συναλλαγής θα εμφανιστεί στο Wallet.

Παρόλα αυτά, όπως και στις πληρωμές με κάρτα, η απόδειξη του εμπόρου επιβεβαιώνει εάν η συναλλαγή έγινε αποδεκτή ή απορρίφθηκε.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω Apple Pay είναι διαθέσιμες:

Για την κάρτα Ticket Restaurant®:

 • στην εφαρμογή "Wallet"
 • στην εφαρμογή MyEdenred®

Για την κάρτα Spendeo®:

 • στην εφαρμογή "Wallet"
 • στην εφαρμογή MyEdenred®

Τι συμβαίνει όταν λήξει η κάρτα μου;

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια, ο εργοδότης σας θα φροντίσει για μια νέα κάρτα Ticket Restaurant®, MyBenefits® ή Spendeo® (ονομαστική) που θα σας αποσταλεί και οι πληροφορίες της νέας κάρτας θα ενημερωθούν αυτόματα στο Apple Pay. Θα λάβετε ενημερωτική ειδοποίηση μέσω email.

Τι πρέπει να κάνω εάν χάσω/ κλαπεί το iPhone κινητό μου

Χρησιμοποιείστε την λειτουργία "Εύρεση iPhone" στο www.icloud.com, που σας επιτρέπει να διαγράψετε όλες τις κάρτες σας που έχουν εγγραφεί στο Apple Pay. Έπειτα, το iPhone, το iPad, το Apple Watch ή το MacBook Pro σας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής.

Έχασα/μου έκλεψαν την κάρτα Ticket Restaurant®, Spendeo® ή/και MyBenefits®

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής μπλοκάρετε αμέσως την κάρτα σας μέσω της εφαρμογής MyEdenred®.

Όταν λάβετε τη νέα κάρτα, τα δεδομένα θα ενημερωθούν αυτόματα στο Apple Pay και δεν θα χρειαστεί να ξανακάνετε τη διαδικασία εγγραφής της κάρτας σας.

Με ποιον πρέπει να επικοινωνήσω σε περίπτωση προβλήματος;

Για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την Apple συσκευή σας, το Wallet ή το iCloud, επικοινωνήστε με την Apple.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την εγγραφή της Edenred κάρτας σας ή των συναλλαγών Apple Pay με τις κάρτες, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών στο +30 210 211 7035, Δευτέρα - Παρασκευή, 09:00 π.μ. - 05:00μμ.

Έχω ήδη μια άλλη κάρτα πληρωμής καταχωρημένη στο Apple Pay, μπορώ να προσθέσω την κάρτα Ticket Restaurant®, Spendeo®, Ticket Compliments® ή/και MyBenefits®;

Ναι, μπορείτε να έχετε διάφορες κάρτες πληρωμής στο Apple Pay. Έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε μια προεπιλεγμένη κάρτα: Αγγίξτε παρατεταμένα την κάρτα και, στη συνέχεια, σύρετέ την προς εμπρός από τις κάρτες σας.