Η Edenred παρουσίασε τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Έρευνας Ικανοποίησης Εργαζομένων 2019

6 Δεκεμβρίου 2019

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου περισσότερα από 100 στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού τα σημαντικά ευρήματα της Πανελλήνιας Έρευνας Ικανοποίησης Εργαζομένων που πραγματοποίησε η Edenred υπό την αιγίδα του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος) και με τη συνεργασία της εταιρείας ερευνών Focus Bari.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε σε άκρως εορταστική ατμόσφαιρα στον χώρο Amalias 36, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πρώτοι το βαθμό ικανοποίησης των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις προσδοκίες τους για το μέλλον, στον τομέα των παροχών.

 Στην έρευνα, που ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, συμμετείχαν 1.276 εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και εταιρείες (πολυεθνικές και ελληνικές). Στον βαθμό ικανοποίησης, το 29% των εργαζομένων δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο από την σημερινή θέση εργασίας, με το ηλικιακό group έως 30 ετών να φαίνεται πως αποτελεί τη σημερινή πρόκληση των HR Managers, αφού το 32% εκφράζει δυσαρέσκεια.

Οι top 3 παράγοντες ικανοποίησης αφορούν στην «Υποστήριξη από τον Προϊστάμενο», στο «Αντικείμενο Εργασίας» και στο «Αίσθημα Ασφάλειας». Στον αντίποδα, βρίσκονται οι «Ευκαιρίες Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης», η «Προοπτική Εξέλιξης» και η «Ανταπόκριση Αμοιβών σε Θέση & Ικανότητες», όπου οι συμμετέχοντες δήλωσαν λιγότερο ικανοποιημένοι.

Σε ότι αφορά στις προσδοκίες για τον επόμενο χρόνο, οι εργαζόμενοι έως 30 ετών περιμένουν ότι θα βελτιωθούν οι «Αμοιβές» τους σε σχέση με τη «Θέση και τις Ικανότητές» τους, το «Αντικείμενο Εργασίας» τους και οι «Ευκαιρίες Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης», γεγονός που επηρεάζει τη γενικότερη κατάταξη. 

Στο κομμάτι των παροχών, 9 τους 10 εργαζόμενους λαμβάνουν τουλάχιστον μία παροχή από την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Το «Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Υγείας», οι «Διατακτικές Σίτισης» και οι «Παροχές σε είδος» είναι οι 3 βασικές παροχές που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σήμερα. Τι όμως επιθυμούν για το μέλλον;

Προγράμματα υγείας και κάλυψη καθημερινών αναγκών, όπως φαγητό, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των παροχών που επιθυμούν για το μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, το «Ασφαλιστικό Πρόγραμμα Υγείας», οι «Διατακτικές Σίτισης» και το «Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα», είναι οι top 3 παροχές που επιθυμούν για το μέλλον.

O κύριος Γιάννης Κολοβός, CEΟ της Edenred Ελλάδος δήλωσε: «Μετά από 23 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά, θεωρούμε ότι έχουμε βάλει κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στον κλάδο των παροχών. Στόχος μας μέσω της έρευνας αυτής, είναι να αφουγκραστούμε την ικανοποίηση που αντλούν οι εργαζόμενοι από την σημερινή τους θέση εργασίας. Κοιτώντας πάντα μπροστά, και με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, βασικό ζητούμενο είναι να εντοπίσουμε ποιές είναι οι παράμετροι που θα συμβάλουν στην βελτίωση της κατάστασης αυτής στο άμεσο μέλλον. Σκοπός μας είναι να δώσουμε στις εταιρείες και στους επαγγελματίες του HR, γνώση και εργαλεία για να αυξήσουν το engagement και την ικανοποίηση των ανθρώπων τους, την απόδοση και κατ’ επέκταση την παραγωγικότητά τους»

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), κύριος Σωτήρης Σταματίου, δήλωσε: «H αποστολή του ΣΔΑΔΕ είναι η συνεχής ενημέρωση των μελών του για θέματα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό. Με την έρευνα αυτή, στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το έργο των διευθύνσεων Ανθρώπινου Δυναμικού, παρέχοντάς τους προτάσεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των παροχών, ώστε να ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες και στις ανάγκες των ίδιων των εργαζομένων»

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της έρευνας, η Edenred δώρισε 1€ για κάθε συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο, συγκεντρώνοντας έτσι το ποσό των 1500€, που διατέθηκε στην ΕΛΕΠΑΠ – Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, για τη στήριξη του έργου της.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε το www.edenred.gr, ή να κατεβάσετε δωρεάν τα αποτελέσματα της έρευνας στο www.edenred.gr/employeesatisfactionsurvey.

 

Κα Μαρία Ακριβού, Δημοσιογράφος

 

Κος Γιάννης Κολοβός, CEO της Edenred

 

Κος Σωτήρης Σταματίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος

 

 

Κα Άννα Καραδημητρίου, VP, Customer Experience & Innovation, Focus Bari

 

 

 

▬▬

Η Edenred, ο καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει κοντά 50 εκατομμύρια εργαζόμενους και 2 εκατομμύρια συνεργαζόμενους εμπόρους μέσω 830.000 εταιρικών πελατών, σε 46 χώρες. Χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας, ο Όμιλος διαχειρίστηκε 2,5 δισ. συναλλαγές το 2018, κυρίως μέσω εφαρμογών για κινητά, ηλεκτρονικών πλατφορμών και καρτών, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από €30 δισ. σε business volume.

Το προσωπικό των 10.000 ατόμων της Edenred δρα με τη δέσμευση να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αυξάνοντας την αποδοτικότητα των εταιρειών και ενισχύοντας τα έσοδα των εμπόρων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω τριών επιχειρηματικών γραμμών:

•Παροχές Εργαζομένων (Ticket Restaurant®)

•Διαχείριση Εταιρικών Εξόδων (Spendeo®)

•Κίνητρα & Επιβράβευση (Ticket Compliments®)

Η Edenred είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και περιλαμβάνεται στους ακόλουθους δείκτες: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe και MSCI Europe.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.edenred.gr

Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα που αναφέρονται και περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι σήματα κατατεθέντα της Edenred S.A., των θυγατρικών της ή τρίτων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών της.

IMG_0451_pp-1-(1).png

Έλενα Μητσιμπόνα, PCC ICF
Managing Director Secret Key
e.mitsibona@secretkey.gr