ΕΛΛΑΔΑ

Η Edenred ολοκληρώνει την απορρόφηση των εταιριών CSI και TRFC

14 Ιανουαρίου 2019

Η Edenred, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις συναλλαγών για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και έμπορους, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας Corporate Spending Innovations (“CSI”), ενός από τους κορυφαίους προμηθευτές λογισμικού αυτοματοποιημένων εταιρικών πληρωμών στη Βόρεια Αμερική. Ο Όμιλος έχει επίσης ολοκληρώσει την εξαγορά του 80% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου The Right Fuelcard Company ("TRFC"), που αποτελεί τον τέταρτο στη σειρά πάροχο καρτών καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι δύο συναλλαγές εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού και ολοκληρώθηκαν με βάση τις συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ των μερών και ανακοινώθηκαν στις 8 Νοεμβρίου και στις 27 Νοεμβρίου 2018 αντίστοιχα. Οι δύο εταιρείες έχουν ενοποιηθεί πλήρως στις οικονομικές καταστάσεις της Edenred από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Η Edenred ολοκληρώνει την εξαγορά της
CSI, σηματοδοτώντας την είσοδό της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά εταιρικών πληρωμών της Βόρειας Αμερικής

Η απόκτηση της CSI θα επιτρέψει στην Edenred να εντείνει την ανάπτυξή της στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα εταιρικών πληρωμών, να ενισχύσει την πλατφόρμα τεχνολογίας ψηφιακών πληρωμών και να αυξήσει σημαντικά την έκθεσή της στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η CSI, με έδρα τη Φλόριντα, είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων εταιρικών πληρωμών στη Βόρεια Αμερική, που συνεργάζεται με ένα χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 800 εταιρικών πελατών για να διευκολύνει τις πληρωμές στους 475.000 πωλητές τους. Το 2018, η fintech επεξεργάστηκε περίπου 900.000 συναλλαγές, για όγκους πληρωμών περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και προβλέψεις προσαρμόζοντας το EBITDA ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος. Η Edenred αναμένει ότι το CSI θα έχει ετήσια αύξηση εσόδων περίπου 20% τα επόμενα χρόνια.

Η CSI αποκτήθηκε για περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγή θα συμβάλλει στο EBIT του Ομίλου από το 2019 και στο καθαρό κέρδος από το 2020.

Η Edenred ολοκληρώνει την εξαγορά της TRFC, εδραιώνοντας τη θέση της στον κλάδο λύσεων κινητικότητας και διαχείρισης στόλου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η εξαγορά του ομίλου TRFC θα επιτρέψει στην Edenred να συνεχίσει να επεκτείνεται στον τομέα των λύσεων διαχείρισης και κινητικότητας στόλου, καθώς τις εισάγουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Με έδρα το Λιντς και τη Γλασκώβη, ο όμιλος TRFC βοηθά 27.000 εταιρικούς πελάτες να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση των στόλων βαρέων και ελαφρών οχημάτων. Οι 150.000  κάτοχοι καρτών μπορούν να καλύψουν το 90% των σταθμών εξυπηρέτησης του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιώντας κάρτες καυσίμων monobrand ή multibrand. Ο Όμιλος TRFC εκτιμάται ότι έχει δημιουργήσει περισσότερα από £11 εκατομμύρια σε EBITDA το 2018.

Η εξαγορά του 80% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου TRFC αντιπροσώπευε μια δαπάνη ύψους περίπου 95 εκατ. λιρών για την Edenred και θα επεκτείνει το EBIT και το καθαρό κέρδος, του Ομίλου από το 2019.

Οι δύο εταιρείες έχουν ενοποιηθεί πλήρως στις οικονομικές καταστάσεις της Edenred από την 1η Ιανουαρίου 2019.

▬▬

Η Edenred αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις λύσεις συναλλαγών για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και έμπορους, με όγκο συναλλαγών άνω των 26 δισ. ευρώ το 2017, εκ των οποίων το 78% μέσω ψηφιακών μορφών. Είτε παρέχονται μέσω κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κάρτας ή χάρτινου κουπονιού, όλες οι λύσεις σημαίνουν αυξημένη αγοραστική δύναμη για τους εργαζομένους, βελτιστοποιημένη διαχείριση δαπανών για επιχειρήσεις και πρόσθετη επιχειρηματική δραστηριότητα για συνεργαζόμενους εμπόρους.

Το πορτφόλιο της Edenred είναι χτισμένο γύρω από τρεις επιχειρηματικές γραμμές:

  • Παροχές εργαζομένων (Ticket Restaurant®)
  • Λύσεις διαχείρισης και κινητικότητα στόλου (Spendeo®)
  • Συμπληρωματικές λύσεις, όπως κίνητρα και επιβράβευση (Ticket Compliments®) και δημόσια κοινωνικά προγράμματα.


Ο Όμιλος συγκεντρώνει ένα μοναδικό δίκτυο 44 εκατομμυρίων εργαζομένων, 770.000 εταιρειών και δημόσιων ιδρυμάτων και 1.5 εκατομμυρίων εμπόρων.

Καταχωρημένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και μέρος του δείκτη CAC Next 20, η Edenred λειτουργεί σε 45 χώρες, με σχεδόν 8.000 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε την Edenred στο Twitter:  www.twitter.com/Edenred