Η Edenred διευρύνει τις λύσεις φορητότητας & διαχείρισης στόλου στην Ευρώπη

Edenred_logo-(1).jpg

 

1 Οκτωβρίου 2019

 

Η Edenred, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της EBV Finance, μιας Λιθουανικής εταιρείας που ειδικεύεται στις επιστροφές φόρων σε Ευρωπαϊκές εταιρείες μεταφορών. Με αυτή την κίνηση, ο Όμιλος της Edenred, ενισχύει σημαντικά τη θέση του στην αγορά και διευρύνει τη γκάμα των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες διεθνών μεταφορών της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των λύσεων Φορητότητας & Διαχείρισης Στόλου στην Ευρώπη, η Edenred υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς της EBV Finance που ειδικεύεται στην επιστροφή φόρων σε Ευρωπαϊκές εταιρείες μεταφορών. Ο Όμιλος πρόκειται να μεταφέρει στην EBV Finance τα περιουσιακά στοιχεία της Δανέζικης θυγατρικής Nikosax, η οποία δραστηριοποιείται στο ίδιο αντικείμενο με την EBV Finance. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Edenred θα κατέχει το 60% της νέας οντότητας1.

Από το 2015, η EBV Finance παρέχει στις Ευρωπαϊκές εταιρείες μεταφορών υπηρεσίες επιστροφής ΦΠΑ και άλλων ειδικών φόρων που αφορούν σε συγκριμένες δαπάνες, όπως καύσιμα και διόδια, για την απλούστευση της διαχείρισης και τη βελτίωση της κερδοφορίας των εταιρειών. Χάρη σε αυτές τις υπηρεσίες, οι 1.500 πελάτες της EBV Finance, που βρίσκονται κυρίως στην Ανατολική και τη Βόρεια Ευρώπη, είναι σε θέση να ζητήσουν επιστροφή φόρων σε 31 Ευρωπαϊκές χώρες. Η EBV Finance κατέγραψε κερδοφόρα, διψήφια ανάπτυξη για αρκετά χρόνια. Μαζί, η EBV Finance και η Nikosax αναμένεται να αποφέρουν έσοδα της τάξεως των 13 εκατομμυρίων ευρώ το 2019.

Η Ευρωπαϊκή αγορά επιστροφών φόρου στις μεταφορικές εταιρείες αντιπροσωπεύει όγκο εργασιών κοντά στα 4 δις. Ευρώ2, με τους κορυφαίους στην κατηγορία όπως η EBV Finance και η Nikosax, να διαχειρίζονται περισσότερο από τον μισό. Η αγορά αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται σταθερά μέσα στα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω της τάσης της εξωτερικής ανάθεσης περισσότερων από αυτές τις δραστηριότητες. Η Edenred δραστηριοποιείται στην αγορά από το 2015 μέσω της UTA και της θυγατρικής της, Nikosax. Με την ενσωμάτωση της EBV Finance, ο Όμιλος ενισχύει σημαντικά τη θέση του.

Η συγκεκριμένη συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στην Edenred να αξιοποιήσει όχι μόνο τις επιδράσεις κλίμακας και τις λειτουργικές συνέργειες, αλλά και την εμπειρία και τη θέση της EBV Finance σε μια δυναμική αγορά. Από την άλλη μεριά, η EBV Finance θα έχει στη διάθεσή της την αναγνωρισιμότητα και το ευρύτατο δίκτυο πελατών της Edenred σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η συμφωνία υπόκειται σε έλεγχο από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές ανταγωνισμού και πρόκειται να αυξήσει το καθαρό κέρδος μέσω των μετοχών του Ομίλου από την πρώτη κιόλας χρονιά, μπαίνοντας σε ισχύ στις αρχές του 2020.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καλωσορίζουμε την EBV Finance στον Όμιλο της Edenred. Με την ενσωμάτωση της EBV Finance θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές, έναν απλό, αποδοτικό τρόπο για να λαμβάνουν επιστροφή από μια σειρά φόρων που πληρώνουν στην Ευρώπη. Αυτή η συμφωνία ταυτίζεται απόλυτα με τη στρατηγική του Ομίλου για την ενδυνάμωση των προσφερόμενων λύσεων στην κατηγορία Φορητότητας & Διαχείρισης Στόλου» δήλωσε ο Antoine Dumurgier, Chief Operating Officer, Λύσεις Φορητότητας & Διαχείρισης Στόλου της Edenred.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ένωση των δυνάμεων μας με την Edenred, έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο, διεθνή Όμιλο, ηγέτη στις λύσεις Φορητότητας & Διαχείρισης Στόλου. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία των ομάδων μας με την εξαιρετική εμβέλεια της Edenred θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της αγοράς επιστροφής φόρων για τις εταιρείες μεταφορών της Ευρώπης» είπε ο Marius Svidinskas, Managing Director της EBV.

▬▬

Η Edenred, ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον επιχειρηματικό κόσμο, φέρνει κοντά 830.000 εταιρικούς πελάτες, 47 εκατομμύρια χρήστες-εργαζόμενους και 1.7 εκατομμύρια συνεργαζόμενους εμπόρους, με παρουσία σε 46 χώρες. Χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας, ο Όμιλος διαχειρίστηκε 2,5 δισ. συναλλαγές το 2018, κυρίως μέσω εφαρμογών για κινητά, ηλεκτρονικών πλατφορμών και καρτών, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από €28 δισ. σε business volume.

Το προσωπικό των 8.500 ατόμων της Edenred δρα με τη δέσμευση να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αυξάνοντας την αποδοτικότητα των εταιρειών και ενισχύοντας τα έσοδα των εμπόρων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω τριών επιχειρηματικών γραμμών:

•Παροχές Εργαζομένων (Ticket Restaurant®)

•Λύσεις Φορητότητας και Διαχείρισης Στόλου (Spendeo®)

•Συμπληρωματικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων Κινήτρων & Επιβράβευσης (Ticket Compliments®)

Η Edenred είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και περιλαμβάνεται στους ακόλουθους δείκτες: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe και MSCI Europe.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.edenred.com

Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα που αναφέρονται και περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι σήματα κατατεθέντα της Edenred S.A., των θυγατρικών της ή τρίτων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών της.

▬▬                 

1 Μετά τη συμφωνία, η Edenred θα κατέχει το 60% της EBV Finance ενώ το EBV Group θα διατηρήσει το 40%. Η νέα οντότητα θα ενταχθεί πλήρως στις οικονομικές καταστάσεις της Edenred με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

2 Πηγή: Ptolemus Consulting, 2014.