Σημαντική διάκριση για την Εdenred στα HR Awards 2020

15 Οκτωβρίου 2020

 

Η εταιρεία διακρίθηκε με Bronze βραβείο στην κατηγορία Most Innovative Use of Technology in HR για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του μοντέλου εργασίας της και τις δράσεις που υλοποιεί για τους ανθρώπους της.

Τη σταθερή δέσμευση της Edenred στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, όσο και τη διαρκή προσπάθειά της να παρέχει ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, αναδεικνύει η Bronze διάκριση της εταιρείας στην κατηγορία «Most Innovative Use of Technology in HR» των HR Awards 2020, την επιτυχή μετάβαση των λειτουργιών του HR σε ένα ψηφιακό, γρήγορο και ευέλικτο περιβάλλον.  

Σε μία εποχή που επέβαλε πρωτόγνωρες αλλαγές και γρήγορη προσαρμογή, η Edenred αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες της τεχνολογίας, υλοποίησε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσα σε ελάχιστους μήνες, προκειμένου να υποστηρίξει, να ενδυναμώσει και να προσφέρει σημαντικά εργαλεία στους εργαζομένους της, εντάσσοντας παράλληλα, καινοτόμες πρακτικές, εφαρμογές και συστήματα στη λειτουργία της. Βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού αποτέλεσαν οι πλατφόρμες EDU, EdenTrain και EdenPeople. Το κάθε εργαλείο στοχεύει σε διαφορετικές περιοχές ανάπτυξης του δυναμικού της εταιρείας, συμβάλλοντας στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση των ανθρώπων της μέσα από τις διαδικασίες reskilling και upskilling.

Η διαδραστική E-learning πλατφόρμα EDU αποτέλεσε το πρώτο εργαλείο που εντάχθηκε στην καθημερινότητα της ομάδας της Edenred, ήδη από τις αρχές Απριλίου. Ένα χρήσιμο εργαλείο ενδυνάμωσης, με εστίαση στην ανάπτυξη σε πληθώρα εκπαιδεύσεων όπως Languages, Soft Skills & Management.  Μέσα σε διάρκεια μόλις 2 εβδομάδων,  το  σύνολο των εργαζομένων ολοκλήρωσε τις υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις στις πολιτικές πρόληψης της διαφθοράς και διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας και ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 65% της ομάδας έχει παρακολουθήσει ήδη 4 επιπλέον εκπαιδεύσεις σε ποικίλες θεματολογίες. Επιπλέον, ένα ακόμα εργαλείο αποτελεί η διαδραστική εκπαίδευση EdenTrain με στόχο την ανάπτυξη των hard skills της ομάδας, μέσα από ένα συμμετοχικό κύκλο online webinars σε 3 εργαλεία: Excel, Powerpoint, Salesforce, με την υποστήριξη 8 “εσωτερικών” εκπαιδευτών. Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί 10 εκπαιδεύσεις με ποσοστό συμμετοχής άνω του 90% των εργαζομένων ενώ σημειώνονται ορατά αποτελέσματα στη διαχείριση χρόνου και τη συνολική βελτίωση της καθημερινότητας της ομάδας. Η ψηφιακή αναβάθμιση στον τομέα της υποστήριξης των εργαζομένων της Edenred, πραγματοποιήθηκε μέσω του EdenPeople, της πλατφόρμας υποστήριξης των εσωτερικών διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού, που προσέφερε τη δυνατότητα ποιοτικότερου σχεδιασμού του πλάνου αξιολόγησης της απόδοσης και καριέρας των ανθρώπων της Edenred.  

«Ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, που επιβάλλει γρήγορη ανταπόκριση, νέες δεξιότητες  και παράλληλα σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, πέτυχαμε με ταχύτητα και ευελιξία την αποτελεσματικότερη υποστήριξη και ανάπτυξη της ομάδας μας, εξασφαλίζοντας το μέγιστο όφελος που προσφέρουν τα ψηφιακά μέσα» , δήλωσε η κα Μαριλένα Σουλογιάννη, HR Director της Edenred. «Εξελισσόμαστε, με γνώμονα την άμεση και ποιοτική μας ανταπόκριση στις ανάγκες των ανθρώπων μας αλλά και των πελατών μας. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμα προγράμματα και πρωτοβουλίες με στόχο να προσφέρουμε σε κάθε συνεργασία μας, ώθηση και ανάπτυξη», συμπλήρωσε σχετικά.

Με τη συμμετοχή καταξιωμένων στελεχών, εμπειρογνωμόνων του κλάδου καθώς και εκπροσώπων των φορέων που στηρίζουν τα βραβεία στην Κριτική Επιτροπή, τα HR Awards διοργανώθηκαν για 6η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να ξεχωρίσουν και να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες, τις πρακτικές και τις πολιτικές της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη χώρα.

▬▬

Η Edenred κορυφαία πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών και καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο,φέρνει κοντά 50 εκατ. εργαζομένους και 2 εκατ. εμπορικούς συνεργάτες, μέσω 850.000 εταιρικούς πελάτες σε 46 χώρες.  

Η Edenred προσφέρει λύσεις που περιλαμβάνουν Παροχές Εργαζομένων (Ticket Restaurant®, MyBenefits®), Διαχείριση Εταιρικών Εξόδων (Spendeo®), Κίνητρα & Επιβράβευση (Ticket Compliments®). Οι λύσεις αυτές, στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, ενισχύουν την αποδοτικότητα και το προφίλ των εταιρειών, στηρίζουν την αγορά εργασίας αλλά και τις τοπικές οικονομίες.

Οι 10.000 εργαζόμενοι της Edenred, δεσμεύονται να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό οικοσύστημα, πιο ασφαλές, πιο αποδοτικό και πιο φιλικό.

Το 2019, ο Όμιλος Edenred, χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας που διαθέτει, κατέγραψε όγκο εργασιών ύψους €31 δισ., κυρίως μέσω εφαρμογών για κινητά, ηλεκτρονικών πλατφορμών και καρτών.

Η Edenred είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris  και εντάσσεται στους δείκτες: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe και MSCI Europe.

Περισσότερες πληροφορίες: www.edenred.gr

Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα που αναφέρονται και περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι σήματα κατατεθέντα της Edenred S.A., των θυγατρικών της ή τρίτων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών της.