Απονομή των UX | CX Awards 2023

Στην κορυφή των διακρίσεων PLUSHOST, Nobacco, Πλαίσιο Computers

Ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο user και customer experience

image Τους μεγάλους τους νικητές ανακοίνωσαν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου τα UX CX Awards, με την παρουσία εκπροσώπων εταιρειών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων. Ο συγκεκριμένος θεσμός διοργανώθηκε για δεύτερη φορά και αποτελούν την πλατφόρμα μέσω της οποίας ο κόσμος του UX / CX παρουσιάζει τις εξελίξεις στον τομέα της εμπειρίας πελάτη / χρήστη, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην αναβάθμισή του στη χώρα μας.

Τα βραβεία προέκυψαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν 44 εκπρόσωποι εταιρειών, θεσμικοί και ακαδημαϊκοί με πρόεδρο τον κ. Οδυσσέα Κόλλια, Οικονομολόγο - Συγγραφέα, Εκπαιδευτή στη Δια Βίου Μάθηση, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος ανέφερε στο χαιρετισμό του: «Η προσφορά καινοτόμων και εύχρηστων εμπειριών από την επιχείρηση εμπλουτίζουν τις σχέσεις με τη πελατεία, δημιουργούν καλή φήμη, αυξάνουν τις πωλήσεις και διαδίδονται, ζωντανά και ψηφιακά. Επί πλέον επωφελούνται οι εργαζόμενοι διότι ανανεώνονται οι σχέσεις ανάμεσά τους και ενδυναμώνεται η συνεργασία με τους προμηθευτές, μιας και όλοι και όλες συμπεριλαμβάνονται στις ενέργειες που γίνονται. Μέσα από τις αξιόλογες υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν αναδείχτηκε ότι οι on line και mobile UX|CX εμπειρίες διευρύνονται, εμπλουτίζονται με νέους τρόπους και μεθόδους προσφέροντας στον/στην καταναλωτή/τρια – χρήστη/στρια ευκολία και απόλαυση. Σημαντική αύξηση είδαμε φέτος στις υποψηφιότητες που αφορούν την αξιοποίηση του feedback από τον καταναλωτή, το personalization και το buyers experience. Επίσης οι πρωτοβουλίες UX|CX κερδίζουν έδαφος σε κλάδους της επιχειρηματικότητας όπως το λιανεμπόριο, την μόδα και την ομορφιά, αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία. Συνάγεται, λοιπόν, ότι οι εταιρείες και τα brands επενδύουν στην εμπειρία της πελατείας και στον επιτυχή συνδυασμό και την εναρμόνιση της εμπειρίας ζωντανά, στην ιστοσελίδα, στις μηχανές αναζήτησης, στο e-shop, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο mobile marketing, σύμφωνα με τις αρχές του omni marketing».

O κος Παναγιώτης Κυζιρίδης, Μέλος ΔΣ του ΕΙΕΠ, από τη δική του πλευρά σημείωσε: «Η ανάδειξη καινοτόμων και αποτελεσματικών πρακτικών, έργων και τεχνολογιών, που δημιουργούν αξέχαστες ψηφιακές εμπειρίες πελάτη - πολίτη, χαίρουν πάντα της υποστήριξης του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών. Συγχαρητήρια στην Boussias για την εξαιρετική διοργάνωση των UX | CX Awards και σε όλους όσοι βραβεύτηκαν αναδεικνύοντας την αξία της θετικής εμπειρίας του πελάτη / χρήστη και συντελώντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Τα κορυφαία βραβεία
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και την αντίστοιχη κατάκτηση βραβείων εκ μέρους των επιχειρήσεων, προέκυψαν και τα κορυφαία βραβεία του θεσμού. Ειδικότερα, UX|CX Agency of the Year αναδείχθηκε η Plushost, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους πόντους, σύμφωνα με τα βραβεία που κατέκτησε. Η Nobacco και η Πλαίσιο Computers ισοψήφησαν και κατέκτησαν το UX|CX Brand of the Year.

Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Στην Ενότητα UX/CX Transformation & Strategy per Industry τo Platinum Βραβείο για e-shop πήρε η πρωτοβουλία της HappyOnline για το sweebies.gr, ενώ στην ίδια ενότητα για e-business την υψηλότερη βαθμολογία σημείωσε ο ΟΠΑΠ για το opap.gr. Στην Ενότητα CX Initiatives & Practices in Customer Lifecycle το Platinum βραβείο για e-shop κέρδισαν οι Plushost και Pandorashop για το Pandorashop.gr, ενώ το αντίστοιχο Platinum για e-business απέσπασαν οι Threenitas και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για το «eway app - για την υποστήριξη των οδηγών του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου». Στην Ενότητα Best Use of Digital CX Solutions & UX Implementations με Platinum διάκριση ξεχώρισε η υποψηφιότητα της Kaizen Gaming LTD με το «The Betano Effect».

Η Τελετή Απονομής των UX|CX Awards 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Sofitel. Την απονομή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής.

Χορηγός της φετινής διοργάνωσης ήταν η Deloitte Digital.

Χορηγός Κατηγορίας ήταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών.

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias Events.

Official Publication είναι το Marketing Week της Boussias Media.

Επισκεφτείτε το site των βραβείων https://www.cxawards.gr/ προκειμένου να δείτε τους νικητές, τις φωτογραφίες και το video της τελετής, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό.