Η Edenred Ελλάδας διακρίθηκε στα Diversity & Inclusion Awards 2023 για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Απέσπασε τρία βραβεία επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της εταιρείας για τη δημιουργία ενός ισότιμου και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζόμενους.
 
image Η Edenred Ελλάδας διακρίθηκε με τρία σημαντικά βραβεία στα Diversity & Inclusion Awards 2023, ένα θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει επιχειρήσεις για τις πρωτοβουλίες τους σχετικά με τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα στον χώρο εργασίας. Τα βραβεία παρέλαβαν στελέχη της εταιρείας σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023.
 
Συγκεκριμένα, η Edenred απέσπασε χρυσό βραβείο στην κατηγορία HR Services ως ένας οργανισμός με θεμελιώδη αξία τον σεβασμό προς τον άνθρωπο. Στην Edenred η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη αποτελούν συνθήκη και όχι έναν εταιρικό στόχο. Οι εργαζόμενοι αποτρέπουν κάθε μορφή διάκρισης και η ομάδα διοίκησης ενεργεί ως θεματοφύλακας της τήρησης των αρχών της αξιοκρατίας σε όλες τις διαδικασίες συμπερίληψης, αποδοχής και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Έτσι, όλοι μαζί αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα, οικοδομώντας μια κουλτούρα σεβασμού και ίσων ευκαιριών.  Επιπλέον, η εταιρεία ξεχώρισε για τη θέσπιση ενός πλάνου με σκοπό την ανάπτυξη και εξέλιξη των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των μελών της, αποσπώντας Silver βραβείο στην κατηγορία Mentoring & Coaching. Για την Edenred, είναι πολύ ξεκάθαρο πως τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται από τις ενδυναμωμένες ομάδες, οι οποίες γνωρίζουν και αξιοποιούν στο έπακρο τα δυνατά τους σημεία. Χωρίς διακρίσεις και θέτοντας υψηλά τον πήχη της συμπερίληψης, δομήθηκαν προγράμματα coaching και mentoring με σημαντική διάρκεια στο χρόνο.  Το  Βronze βραβείο στην κατηγορία Employee Engagement, αποτέλεσε μια αναγνώριση για τη δημιουργία μιας κουλτούρας εργασιακής δέσμευσης, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Edenred. Οι αξίες της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης βρίσκονται βαθιά ριζωμένες στη συμπεριφορά των μελών της ομάδας και αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη της αφοσίωσης του κάθε εργαζομένου τόσο στον ρόλο του, όσο και στον οργανισμό.
 
Στην Edenred, η καλλιέργεια μιας κουλτούρας που προάγει ένα ισότιμο εργασιακό περιβάλλον, φιλικό, χωρίς διακρίσεις, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και αναπόσπαστο κομμάτι της. Παράλληλα, μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές η Edenred στοχεύει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη. Επιβεβαίωση αποτελεί το γεγονός ότι οι γυναίκες καλύπτουν το 55% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού και το 50% υψηλόβαθμων, διοικητικών ρόλων.
 
Η Μαρία Βερούχη, Γενική Διευθύντρια της Edenred Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τις διάκρισεις μας στα φετινά Diversity & Inclusion Awards. Στην Edenred θέτουμε γερές βάσεις για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς που επιτρέπει στον κάθε εργαζόμενο να είναι μοναδικός και να εξελίσσεται διαρκώς. Αυτές οι βραβεύσεις αποτελούν επιβεβαίωση της δέσμευσης μας για την ενδυνάμωση των ανθρώπων μας ενθαρρύνοντας τη διαφορετικότητα τους, μέσα σε ένα ισότιμο, χωρίς αποκλεισμούς χώρο εργασίας».
 
▬▬
 
Σχετικά με την Edenred
 
 
Η Edenred, είναι μία κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών και καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο, που φέρνει κοντά περισσότερους από 60 εκατ. εργαζομένους και 2 εκατ. εμπορικούς συνεργάτες σε 45 χώρες μέσω 1 εκατ. εταιρικών πελατών. 
 
Η Edenred προσφέρει λύσεις πληρωμών ειδικού σκοπού για σίτιση (παροχές γευμάτων), κίνητρα (δωροκάρτες, πλατφόρμες πιστότητας εργαζομένων), mobility (διόδια, στάθμευση, μεταφορές), και εταιρικές πληρωμές (άυλες κάρτες).
 
Με δέσμευση στον σκοπό του Ομίλου «Enrich connections. For good», οι λύσεις αυτές ενισχύουν την ευημερία και την αγοραστική δύναμη των χρηστών, βελτιώνουν την ελκυστικότητα και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων και αναζωογονούν την αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία. Ενθαρρύνουν επίσης την πρόσβαση σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές καθώς και προϊόντα και μετακινήσεις πιο φιλικά και φιλικές προς το περιβάλλον.
 
Οι 10.000 εργαζόμενοι της Edenred, δεσμεύονται καθημερινά στο να κάνουν τον κόσμο της εργασίας, πιο ασφαλή, πιο αποδοτικό και πιο φιλικό.
 
Το 2022, ο Όμιλος της Edenred, χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας που διαθέτει, κατέγραψε όγκο εργασιών ύψους σχεδόν €38 δισ., κυρίως μέσω εφαρμογών για κινητά, ηλεκτρονικών πλατφορμών και καρτών.
 
Η Edenred είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και εντάσσεται στους δείκτες: CAC 40, CAC 40 ESG, CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, Euronext Tech Leaders, FTSE4Good και MSCI Europe.
 
Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα που αναφέρονται και περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι σήματα κατατεθέντα της Edenred S.A., των θυγατρικών της ή τρίτων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών της.
 
 
▬▬