Οι εργαζόμενοι της Edenred Ελλάδας ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον καθαρισμό και φροντίδα δύο όμορφων ακτών σε Αττική και Θεσσαλονίκη

  image

  • Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Ideal Day του Ομίλου Edenred που κάθε χρόνο εμπνέει χιλιάδες εργαζομένους ανά τον κόσμο να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τοπικών κοινοτήτων
 
  • Σε συνεργασία με τον οργανισμό Project paralies, 56 εργαζόμενοι της Edenred καθάρισαν την παραλία Αγ. Νικολάου Ραφήνας και την παραλία Περαίας Θεσσαλονίκης και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος
 
Η Edenred Ελλάδας, συμμετείχε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο «Ideal Day», την παγκόσμια πρωτοβουλία του Ομίλου της Edenred, που κάθε χρόνο εμπνέει  χιλιάδες εργαζομένους ανά τον κόσμο να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τοπικών κοινοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Project paralies, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες με περιβαλλοντικές ανησυχίες που επιθυμούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, προχώρησαν σε μια δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
 
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 56 εργαζόμενοι της Edenred Ελλάδας καθάρισαν την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ραφήνα και την παραλία Περαίας Θεσσαλονίκης, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στον περιορισμό της παράκτιας ρύπανσης, περισυλλέγοντας πάνω από 40 κιλά απορριμάτων και μικροπλαστικών. Με στόχο την περαιτέρω περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εργαζομένων ακολούθησε ενημέρωση από την ομάδα του Project Paralies για θέματα σχετικά με την συνεισφορά όλων μας στη διατήρηση ενός θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος χωρίς απόβλητα.      .
Η πρωτοβουλία «Ideal Day», αποτελεί σύμβολο των κοινωνικών δεσμεύσεων της Edenred κατά τη διάρκεια της οποίας εργαζόμενοι, πελάτες και συνεργάτες συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις, όπως η προσφορά γευμάτων σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ο καθαρισμός του περιβάλλοντος και η επικοινωνία με άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Οι δράσεις συνδέονται με τους τρεις πυλώνες της πολιτικής CSR του Ομίλου: Idealpeople, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, Idealplanet, που στοχεύει στη προστασία του περιβάλλοντος, και Idealprogress που αποσκοπεί στη δημιουργία αξίας με γνώμονα την ηθική.
Ειδικότερα, η Edenred μέσω του Idealplanet επικεντρώνεται τόσο στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, σχεδιάζοντας φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες με μια ισχυρή δέσμευση: την επίτευξη Net Zero Carbon μέχρι το 2050.
Η Μαριλένα Σουλογιάννη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Edenred Ελλάδας δήλωσε: «Στην Edenred Ελλάδας παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου να δημιουργεί νέες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης CSR στρατηγικής μας. Έτσι και φέτος οι άνθρωποί μας, με αφορμή το «Ideal Day» και με ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 65%, συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού παραλίας, ενημερώθηκαν σχετικά με την αποκατάσταση του παράκτιου οικοσυστήματος και έδειξαν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας»!
 
▬▬
 
Σχετικά με την Edenred
 
 
Η Edenred, είναι μία κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών και καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο, που φέρνει κοντά περισσότερους από 60 εκατ. εργαζομένους και 2 εκατ. εμπορικούς συνεργάτες σε 45 χώρες μέσω 1 εκατ. εταιρικών πελατών. 
 
Η Edenred προσφέρει λύσεις πληρωμών ειδικού σκοπού για σίτιση (παροχές γευμάτων), κίνητρα (δωροκάρτες, πλατφόρμες πιστότητας εργαζομένων), mobility (διόδια, στάθμευση, μεταφορές), και εταιρικές πληρωμές (άυλες κάρτες).
 
Με δέσμευση στον σκοπό του Ομίλου «Enrich connections. For good», οι λύσεις αυτές ενισχύουν την ευημερία και την αγοραστική δύναμη των χρηστών, βελτιώνουν την ελκυστικότητα και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων και αναζωογονούν την αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία. Ενθαρρύνουν επίσης την πρόσβαση σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές καθώς και προϊόντα και μετακινήσεις πιο φιλικά και φιλικές προς το περιβάλλον.
 
Οι 10.000 εργαζόμενοι της Edenred, δεσμεύονται καθημερινά στο να κάνουν τον κόσμο της εργασίας, πιο ασφαλή, πιο αποδοτικό και πιο φιλικό.
 
Το 2022, ο Όμιλος της Edenred, χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας που διαθέτει, κατέγραψε όγκο εργασιών ύψους σχεδόν €38 δισ., κυρίως μέσω εφαρμογών για κινητά, ηλεκτρονικών πλατφορμών και καρτών.
 
Η Edenred είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris και εντάσσεται στους δείκτες: CAC 40, CAC 40 ESG, CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, Euronext Tech Leaders, FTSE4Good και MSCI Europe.
 
Τα λογότυπα και άλλα εμπορικά σήματα που αναφέρονται και περιλαμβάνονται σε αυτό το δελτίο τύπου είναι σήματα κατατεθέντα της Edenred S.A., των θυγατρικών της ή τρίτων. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών της.
 
▬▬