ΕΛΛΑΔΑ

Βαρόμετρο προγράμματος «FOOD» (Fighting Obesity through Offer and Demand): Με τί κριτήρια επιλέγουν το γεύμα τους οι εργαζόμενοι;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εργαζόμενοι αποφασίζουν για το γεύμα τους, κυρίως βάσει του τί επιθυμούν να καταναλώσουν την δεδομένη στιγμή. Επόμενο σημαντικό κριτήριο είναι η ισορροπημένη διατροφική αξία και στη συνέχεια το κόστος αγοράς.

Το Ευρωπαϊκό βαρόμετρο του προγράμματος FOOD είναι η ετήσια έρευνα που απευθύνεται σε εργαζόμενους και καταστήματα εστίασης. Στόχος του βαρόμετρου είναι να καταγράψει και να αναλύσει τις διατροφικές συνήθειες και επιλογές των εργαζομένων κατά την διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Στο βαρόμετρο συμμετείχαν 8587 εργαζόμενοι από 7 κράτη (Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακική Δημοκρατία και Ισπανία).

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) δημιουργήθηκε από την Edenred με σκοπό την προώθηση της υγιεινής διατροφής, την βελτίωση της διατροφικής ποιότητας του τί τρώμε στα εστιατόρια καθώς επίσης και για να βοηθήσει τον καταναλωτή στις επιλογές του, μέσα από την ευαισθητοποίηση και κυρίως την πληροφόρηση που μπορεί να προσφέρει μια εταιρεία στους εργαζόμενους της.

Το FOOD είναι μία κοινοπραξία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες έξι ευρωπαϊκών χωρών. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο FOOD είναι εξαιρετικά προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων που έχουν καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την προάσπιση και προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα FOOD επιλέξτε εδώ.