ΕΛΛΑΔΑ

Η Edenred αποκτά το 34% της εταιρείας Union Tank Eckstein

Η Edenred ανακοίνωσε την απόκτηση του 34% της Union Tank Eckstein (UTA), του κορυφαίου εκδότη καρτών καυσίμων για επαγγελματικούς στόλους βαρέων οχημάτων στην Ευρώπη. Επιπλέον η Edenred έχει τη δυνατότητα το 2017 να αποκτήσει επιπλέον μετοχές, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής της στο 51%. Με την επένδυση να αγγίζει τα €150 εκατομμύρια, η Edenred ενδυναμώνει τη θέση και την ανάπτυξη της, στην αγορά Διαχείρισης Εξόδων.

Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας, η UTA παρέχει λύσεις διαχείρισης εξόδων για στόλους βαρέων οχημάτων σε περισσότερες από 60.000 Ευρωπαίους πελάτες, εκ των οποίων σχεδόν το 70% βασίζονται στη Γερμανία.

UTA Full Service Card Παρούσα σε 40 ευρωπαϊκές χώρες χώρας, η UTA προσφέρει μια κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα δίκτυο περισσότερων από 34.000 πρατήρια καυσίμων και διοδίων. Επίσης, προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως καταγραφή πληροφοριών δαπανών, κατανάλωσης καυσίμου και χιλιομετρικών αποστάσεων, υπηρεσίες ανάκτησης ΦΠΑ καθώς και οδική βοήθεια και υπηρεσίες συντήρησης για τους 500.000 οδηγούς φορτηγών που έχουν την κάρτα UTA.

Μία από τις σημαντικότερες λύσεις της UTA είναι η Mercedes Service Card που έχει αναπτυχθεί από κοινού με την αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, η οποία κατέχει το 15% της UTA. Η Mercedes Service Card διανέμεται από την UTA σε πελάτες της Mercedes-Benz και παρέχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της UTA αλλά και στα κέντρα εξυπηρέτησης της Mercedes-Benz.

Το 2013, ο κύκλος εργασιών της UTA έφτασε τα € 3.1 δις με έσοδα € 64 εκατομμύρια.

Μια νέα στρατηγική εξαγορά που δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης για την Edenred

Η ευρωπαϊκή αγορά κάρτας καυσίμων B2B προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένου ότι κάθε χρόνο, δαπανώνται περίπου € 300 δις σε καύσιμα για επαγγελματικά ταξίδια. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι τρέχουσες λύσεις που παρέχουν πρόσβαση σε ένα multi-brand δίκτυο σταθμών εξυπηρέτησης δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες στην Ευρώπη, ειδικά στην κατηγορία ελαφρών οχημάτων.

Η συμμαχία μεταξύ της UTA και Edenred θα βοηθήσει στην προώθηση και ταχύτερη αύξηση των πωλήσεων των λύσεων της UTA που αφορούν στους στόλους βαρέων οχημάτων, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Επίσης, θα επιτρέψει και το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα μιας νέας λύσης για την κατηγορία ελαφρών οχημάτων, που βαθμιαία θα αναπτύξει η Edenred στην Ευρώπη.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την UTA, που έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στις κάρτες καυσίμων στην Ευρώπη και ένα μοναδικό δίκτυο πρατηρίων καυσίμων και διοδίων,"δήλωσε ο Jacques Stern, Πρόεδρος και CEO της Edenred παγκοσμίως. “Αυτή η συναλλαγή αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την Edenred. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να γίνουμε ένας παγκόσμιος παίκτης στη Διαχείριση Εξόδων και να κάνει αυτό το δεύτερο πυλώνα της προσφοράς μας".

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συμμαχία με την Edenred," σχολίασαν οι συνιδρυτές της UTA, Klaus Εckstein και Willem Baron Van Dedem. “Η δυναμική των πωλήσεων της και η αναγνωρισμένη εμπειρία σε προπληρωμένες εταιρικές υπηρεσίες θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε βιώσιμη ανάπτυξη". Ο Stefan Buchner, επικεφαλής της Mercedes-Benz Trucks, πρόσθεσε: "Σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας στην αγορά φορτηγών, η παρουσία της Edenred σε όλη την Ευρώπη ανοίγει νέες ευκαιρίες στην συνεργασία μεταξύ UTA και Mercedes Service Card και φυσικά και για τους πελάτες μας".